Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Νότης Μηταράκης: Το παρασκήνιο της αποπομπής - Οι κίτρινες κάρτες από το Μαξίμου και το τελειωτικό «χτύπημα»


Πλούσιο είναι το παρασκήνιο της αποπομπής του Νότη Μηταράκη, με το ταξίδι στην Πάτμο να μην αποτελεί την αιτία αλλά την… αφορμή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ήδη πάρει τρεις κίτρινες κάρτες από το Μέγαρο Μαξίμου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του δείχνει πλέον την κόκκινη κάρτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ποτήρι ξεχείλισε μετά τη συνάντησή του Νότης Μηταράκη με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, προκειμένου να συζητήσουν για τις νέες ταυτότητες. Μάλιστα, τότε ενημέρωσε πως διαβεβαίωσε τους ιερείς πως «τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη». Είχε, άλλωστε, προηγηθεί δύο ακόμα «επεισόδια», στα οποία ο Νότης Μηταράκης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.
Η κυβέρνηση έσπευσε να τον αδειάσει όταν ανακοίνωσε πως καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς η ίδρυσή της αποτέλεσε μια εμβληματική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Από το Μέγαρο Μαξίμου θεωρήθηκε ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς προκειμένου να τον… αποπέμψουν και συνεπώς του έδωσαν μια ακόμη ευκαιρία. Είχε βέβαια ανακοινωθεί και η έφιππη αστυνομία, η οποία προφανώς έμεινε μόνο στο μυαλό του Ν. Μηταράκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον τρολάρει δημοσίως, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ώστε να «ελαφρύνει» το κλίμα.

Όμως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ήδη μπει στη blacklist του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όχι μόνο του είχε εμπιστευτεί ένα κορυφαίο Υπουργείο, αλλά ήταν από τους λίγους που για δεύτερη τετραετία θα είχε χαρτοφυλάκιο. Κάτι που μάλιστα η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είχε υποδεχτεί με ιδιαίτερη χαρά…Για να έρθει το τελειωτικό χτύπημα, όταν αποφάσισε (και ενημέρωσε σχετικά) να πάει διακοπές εν μέσω πυρκαγιών με την οικογένειά του στην Πάτμο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μηταράκης είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, πλην όμως κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα που εξελίσσεται μία τόσο δύσκολη μάχη.
Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε πλέον σαφές μήνυμα στους υπουργούς του: δεν υπάρχουν περιθώρια για «γκάφες» και διαφωνίες στη γραμμή. Εξάλλου, σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή άπαντες, έλεγαν κυβερνητικές πηγές, οφείλουν να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και η κυβέρνηση να δείχνει εικόνα συνοχής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα