Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής


Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, με τα «χρώματα» της ΝΔ, για την Περιφέρεια Αττικής.
Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα Χαρδαλιά
Στη λιτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζεται ότι «με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».
Το παρασκήνιο της απόφασης - Γιατί επιλέχθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν πολύ βαρύ για τον κ. Πατούλη και όπως μετέδωσε το OPEN, αυτό που μέχρι πριν από λίγες ώρες έμοιαζε σαν σκέψη, τελικά έγινε απόφαση και ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να πάρει και επίσημα το χρίσμα μέσα στις επόμενες ώρες. Μάλιστα νωρίτερα την Κυριακή, ο ΥΦΕΘΑ, βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνομίλησε με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και πιο συγκεκριμένα με τον κ. Μπρατάκο και τον κ. Παπασταύρου.

Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά είναι μια στρατηγική απόφαση για την κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα στέλεχος «γέννημά - θρέμμα» της Νέας Δημοκρατίας και στο Μαξίμου θεωρούν πως διαθέτει χαρακτηριστικά που θα μπορέσουν να αποτελέσουν πολύ χρήσιμα όπλα στην αυτοδιοίκηση.
Υπήρξε για πολλά χρόνια δήμαρχος Βύρωνα - Υμηττού και η θητεία του στην αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία ως «επιτυχημένη», ενώ αναλάβει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και για αυτό τον λόγο στο «γαλάζιο στρατόπεδο», θεωρείται «άνθρωπος των ειδικών αποστολών».

Διάσπαση δυνάμεων της ΝΔ στην Αττική
Η απόφαση για τον Νίκο Χαρδαλιά προκρίθηκε και για έναν ακόμα λόγο. Είναι ένα από τα στελέχη που είχαν σημαντική προβολή στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία και στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι αυτό είναι απαραίτητο καθώς διαβλέπεται διάσπαση δυνάμεων του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές.
Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Πατούλης δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει την προεκλογική του εκστρατεία και κατά πάσα πιθανότητα θα διεκδικήσει και εκείνος μία νέα θητεία στην Αττική. Επομένως, στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ένα «βαρύ χαρτί» με στόχο να βαφτεί η κρίσιμη περιφέρεια «γαλάζια».
Ποια άλλα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης είχε δεχθεί και εκείνος τηλεφωνική βολιδοσκόπηση ωστόσο φαίνεται πως απέρριψε την πρόταση για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, ως ο «εκλεκτός» της γαλάζιας παράταξης. Προχωρημένες ήταν οι συζητήσεις και με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος μέχρι και πριν από λίγες ώρες έμοιαζε ως το μεγάλο φαβορί για να πάρει το χρίσμα, όμως τελικά εξέφρασε προβληματισμούς όσον αφορά στον χρόνο που είχε μπροστά του για να ξεκινήσει μία νέα προεκλογική εκστρατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα