Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Προβληματισμός και ανησυχία για την μεταφορά της Εμποροπανήγυρης στην Κυπαρισσία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε εκφράζει ομόφωνα τον προβληματισμό, την ανησυχία του, και την αντίθεση του, σχετικά με την προτεινόμενη μεταφορά της εμποροπανήγυρης της Κυπαρισσίας στην περιοχή ΠΕ3, η οποία βρίσκεται σε στάδιο ανάπλασης και αναμόρφωσης.
Η περιοχή αυτή, λόγω των συνεχιζόμενων έργων, βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Η μεταφορά της εμποροπανήγυρης εκεί, η οποία διεξάγεται χρονικά πριν την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τουριστική και εν γένει την ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής, υποβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα της εμποροπανήγυρης και ίσως οδηγώντας ακόμα και στη διάλυσή της.
Προτείνουμε να εξεταστούν εναλλακτικές τοποθεσίες, πλησίον της εκκλησίας της Ευαγγελιστρίας, για τη διεξαγωγή της πανήγυρης.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για μια τόσο σημαντική απόφαση, που επηρεάζει ιστορικά δεδομένα της πόλης μας, ο Σύλλογός μας θα έπρεπε να έχει προσκληθεί σε διαβουλεύσεις από το Τοπικό Συμβούλιο της Κυπαρισσίας και τη Δημοτική Επιτροπή.
Ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη σωστών αποφάσεων, και η αγνόηση θεσμικών φορέων είναι κατακριτέα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μελών του και την ανάπτυξη της πόλης μας, παραμένοντας πιστός στην παράδοση και την ιστορία της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας
1. Θεοδωροπούλου Χρύσα
2. Χηνοπουλός Σπυρίδων
3. Κουρέτα Ελένη
4. Παναγιωτόπουλος Αριστομένης
5. Παπαδοπούλου Χαρά
6. Τερζής Δημήτριος
7. Τσάγκος Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα