Ήταν ο Βασιλιάς που λάτρευαν οι Άγγλοι, είχε αμέτρητες ερωμένες, προκάλεσε πλήθος σκανδάλων και πέθανε «πολύ χαρούμενος»… Η Βασίλισσα πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς… Και ποιος Βασιλιάς; Ο Εδουάρδος ο Ζ’, ο αγαπημένος «Μπέρτι» των Βρετανών!
Μια μέρα σαν σήμερα αφήνει την τελευταία της πνοή η Βασίλισσα-θρύλος της Αγγλίας, που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, η Βικτώρια και μαζί με την πνοή της αφήνει και τον θρόνο στον γιό της- που μισούσε- τον Εδουάρδο. Τι γνωρίζουμε για τον Εδουάρδο; Ήταν ο μονάρχης με τις περισσότερες ερωμένες, τα περισσότερα σκάνδαλα, την τρυφηλή ζωή και τις ακραίες απολαύσεις…
Ο Εδουάρδος ήταν ο μεγαλύτερος γιος της Βασίλισσας Βικτωρίας και του πρίγκιπα Αλβέρτου και χάρη στη θρυλική αντοχή και τη μακροζωία της μητέρας του, ο Εδουάρδος ανέβηκε στο θρόνο όταν ήταν σχεδόν 60 χρονών· κι όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην… αναμονή γλεντούσε.
Τον έφαγες τον πατέρα σου...
Η Βικτώρια τον θεωρούσε υπεύθυνο για τον θάνατο του αγαπημένου της Αλβέρτου, καθώς ο Πρίγκιπας πέθανε λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του στον Εδουάρδο για να τον τιμωρήσει για ένα σκάνδαλο με μια ηθοποιό! Ο Εδουάρδος έτρωγε για «12» και είχε ειδική καρέκλα για να μπορεί να ερωτοτροπεί με τις ερωμένες του χωρίς να τον εμποδίζει η περιφέρειά του. Ο Εδουάρδος λάτρευε το κυνήγι, το φαγητό, τη διασκέδαση και τις γυναίκες, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά…
Και τον Εδουάρδο τον λάτρευαν οι Βρετανοί. Ένα βράδυ που έβρεχε γύρισε τα μπατζάκια του παντελονιού του, ο Εδουάρδος, για να μην βραχούν· την επομένη το ρεβέρ είχε γίνει μόδα στην Αγγλία και μετά σε ολόκληρο τον Κόσμο!
Η Βικτώρια πέθανε Ιανουάριο και η στέψη του Εδουάρδου είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, όμως αναβλήθηκε για τον Αύγουστο· ο Βασιλιάς είχε καταναλώσει ένα… κοπάδι αστακούς και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με κρίση σκωληκοειδίτιδας.
Ο «Καίσαρας» συντροφεύει τον Εδουάρδο στον τάφο του...
Ο Εδουάρδος λάτρευε το φοξ τεριέ του, τον «Καίσαρα», τόσο πολύ που ο σκύλος- μαρμάρινος πια- συντροφεύει τον Βασιλιά στον τάφο του κουλουριασμένος στα πόδια του κυρίου του. Ο Εδουάρδος κάπνιζε πούρα με μανία, διάβαζε μυθιστορήματα του Σέρλοκ Χολμς και μιλούσε άπταιστα γαλλικά και γερμανικά· επανεφηύρε τη βασιλική διπλωματία με πολλές επίσημες επισκέψεις σε όλη την Ευρώπη. Τον αποκαλούσαν Θείο της Ευρώπης και ήταν ο πρώτος βρετανός μονάρχης που επισκέφτηκε τη Ρωσία. Ο Εδουάρδος βασίλεψε μόλις εννιά χρόνια: το 1910 πέθανε αφήνοντας τον θρόνο στον Γεώργιο Ε’.
«Είμαι πολύ χαρούμενος», ήταν τα τελευταία λόγια του Εδουάρδου. έχασε τις αισθήσεις του και κοιμήθηκε· πέθανε 15 λεπτά μετά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα