Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026

Τρεις περιοχές της Μεσσηνίας στις υψηλότερες βροχοπτώσεις πανελλαδικά την Παρασκευή

Σε ένα 24ωρο δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής
Κοπανάκι, Φιλιατρά και Καρδαμύλη είναι οι τρεις περιοχές της Μεσσηνίας που χθες, Παρασκευή, δέχτηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις μέγιστες βροχοπτώσεις του meteo.gr. Η Μεσσηνία δέχτηκε τις τελευταίες μέρες απίστευτες ποσότητες νερού, και δεν βγήκε αλώβητη, καθώς ήδη τα προβλήματα είναι μεγάλα στις υποδομές, με κατολισθήσεις, καθιζήσεις δρόμων, και πλημμύρες. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το Κοπανάκι βρίσκεται στην πρώτη θέση με 83 χιλιοστά νερού σε μια μέρα, δηλαδή 83 τόνους νερού ανά στρέμμα σε ένα 24ωρο. Ακολουθούν από Μεσσηνία τα Φιλιατρά με 63 τόνους νερού ανά στρέμμα, και η περιοχή της Καρδαμύλης (σταθμός Αγ. Δημητρίου) με 59 τόνους νερού ανά στρέμμα. Μεγάλες ποσότητες νερού έχει δεχτεί και ο Ταΰγετος με τα ορεινά χωριά του, με το σταθμό της Αλαγονίας να βγαίνει εκτός λειτουργίας, λόγω των προβλημάτων με τις τηλεπικοινωνίες που έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή.
Υψηλές ποσότητες νερού καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία
Πάντως ο Φεβρουάριος μέχρι τώρα καταγράφεται ο μήνας με σημαντικές ποσότητες νερού για τη Μεσσηνία. Ήδη με την τρέχουσα κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχουν καταγραφεί υψηλές ποσότητες υετού, με το Κοπανάκι να έχει δεχτεί την περισσότερη βροχή 148.4 mm, Κυπαρισσία 116.8 mm, Φιλιατρά 116.0 mm Καρδαμύλη 112.5 mm, Καλαμάτα (δυτική παραλία) 111.6 mm, Καλαμάτα (κέντρο), Σκάλα Μελιγαλά 108.2 mm, Καλαμάτα (κέντρο) 95.4 mm .




Ανοιξιάτικο το Σαββατοκύριακο-Από Δευτέρα και πάλι βροχές
Διάλειμμα από τις βροχοπτώσεις θα έχουμε το Σαββατοκύριακο με ανοιξιάτικο καιρό, με την βροχή να επανέρχεται και πάλι από Kυριακή βράδυ στην περιοχή μας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα