
Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας προς τους Βασίλειο Σαμαρά (ο σταθμάρχης την 28η Φεβρουαρίου 2023), Παναγιώτη Χαμηλού, Κωνσταντίνου Πουλόπουλου (σταθμάρχες που φέρεται να έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους) και τον Δημήτριο Νικολάου (επιθεωρητή διοίκησης Λάρισας του ΟΣΕ).
Αντιθέτως, η εισαγγελέας δέχθηκε την υποστήριξη της κατηγορίας από τους δικηγορικούς συλλόγους ως προς την αξιόποινη πράξη του άρθρου 291 παράγραφος 1 του ποινικού κώδικα, δηλαδή της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών.
«Συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 90. Δεν νομιμοποιούνται για την ανθρωποκτονία από αμέλεια και τη βαριά σκοπούμενη βλάβη διότι επλήγησαν συγκεκριμένα πρόσωπα και δεν εμπίπτουν στην έννοια του γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος», τόνισε συγκεκριμένα για τους δικηγορικούς συλλόγους.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτή η υποστήριξη της κατηγορίας από τους κοντινούς συγγενείς και συμβίους και όχι από συγγενείς δευτέρου βαθμού.
Στην αρχή της διαδικασίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να εισέλθουν πολίτες που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη δίκη, αίτημα που έγινε δεκτό από την έδρα.
Σημειώνεται ότι το παρών δίνουν 3 από τους 36 κατηγορουμένους – οι Παύλος Κουζής, Απόστολος Τσακίρης, Σπύρος Πατέρας.
Η διαδικασία συνεχίζεται με τοποθετήσεις των συνηγόρων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα