Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

*Στις 8.290 μονάδες τα futures του Nikkei - πτώση 12,4%!

Βουτιά 6,20% στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Ένεση ρευστότητας 15 τρισ. γεν από την Τράπεζα της Ιαπωνίας
Πτώση μεγαλύτερη του 6% κατέγραψε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Στις 12:39 τοπικη ώρα (05:39 ώρα Ελλάδας) ο δείκτης Nikkei είχε υποχωρήσει κατά 636 μονάδες (περίπου -6,20%) φτάνοντας τις 9.618. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη από το 2008.
Στο μεταξύ σε μία πρωτοφανή κίνηση, η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε σε «ένεση» ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, ύψους 15 τρισ. γεν (131,6 δισ. ευρώ), σε μία προσπάθεια να στηρίξει τις αγορές που σημείωσαν μεγάλες απώλειες μετά τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα.

Το γεν υποχώρησε, αν και νωρίτερα είχε σημειώσει κέρδη εν μέσω φημολογίας ότι η ιαπωνική κεντρική τράπεζα θα πωλήσει το γεν ώστε να βοηθήσει τους εξαγωγείς.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (ΤτΙ) τόνισε χθες Κυριακή ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να προσφέρει μαζική ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για να αντιμετωπίσει τους κλυδωνισμούς που θα δεχθεί από τις επιπτώσεις του σεισμού στην πραγματική οικονομία.

Εκτός από τα 15 τρισ. γεν, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε τράπεζες σε πράξεις μίας ημέρας, η ΤτΙ προσφέρθηκε να αγοράσει κρατικά ομόλογα 3 τρισ. γεν σε συμφωνίες επαναγοράς που θα ξεκινήσουν στις 16 Μαρτίου.

Είναι νωρίς ακόμα για να υπολογιστούν οι επιτπώσεις στην ιαπωνική οικονομία. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έδειχνε σημάδια ανάκαμψης, έπειτα από τη συρρίκνωση 1,3% που είχε σημειώσει στο δ΄τρίμηνο του 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα