Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σχολή Καλαμάτας : Τίμησε χθες τους ευεργέτες της

ImageΤους χορηγούς της, Κωνσταντίνο Αρνόκουρο, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, Ευγενία Α. Κοκκέβη και Φώτη Μπουγά, τίμησε σε εκδήλωση χθες το βράδυ η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στην πολύτιμη εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά των δωρητών, για την ανθρωπιστική παιδεία και τον πολιτισμό, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου, ενώ ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, καθηγητής Αλέξιος Σαββίδης, χαρακτήρισε τους τέσσερις τιμώμενους «σύγχρονους μαικήνες», συμπληρώνοντας ότι το Πανεπιστήμιο εκφράζει ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό τους.
Την τιμητική πλακέτα στον κ. Αρνόκουρο, ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή την κτηριακή υποδομή του ιδρύματος, απένειμε η κα Ξανθάκη. Λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει για την αμεσότητα και την ανθρωπιά του χαρακτήρα του, το πάθος τού αυτοδημιούργητου επιχειρηματία για προσφορά στον τόπο του, τη διάθεσή του για στήριξη κάθε προσπάθειας που αφορά την πρόοδο της παιδείας και του πολιτισμού. Δεν παρέλειψε να τονίσει τις δωρεές του στην Τριφυλία και

 συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, τον πύργο του Μπαρπα-Αλέκου και το ανοιχτό θέατρο στα Πλατάνια, το χωριό του, το περιπατητικό μονοπάτι στη Νέδα. 
Πριν παραδώσει την πλακέτα στον εκπρόσωπο του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, κ. Γιαννόπουλο, καθώς ο τιμώμενος απουσίαζε στο εξωτερικό, η κα Ξανθάκη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα του, τον Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Μίλησε για τη μεγάλη προσφορά του στο Πανεπιστήμιο από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, προσθέτοντας ακόμη ότι ο ίδιος υποστήριζε και έδρες ελληνικών σπουδών στη Σαγκάη, όπου σπούδαζαν Κινέζοι φοιτητές.
Εκτός από τα κτήρια του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα, ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος είχε χρηματοδοτήσει για το Κέντρο Ενάλιας Αρχαιολογίας στην Πύλο, τη μελέτη που έχει ήδη τελειώσει, αλλά περιμένει την παραχώρηση του οικοπέδου από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία καθυστερεί. Είχε μάλιστα δεσμευθεί και για την ολοκλήρωση του έργου.
Στην πλούσια κοινωνική προσφορά τής κας Κοκκέβη αναφέρθηκε ο καθηγητής κ. Σαββίδης, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Μπουγά ενεργό πολίτη της τοπικής κοινωνίας. Και οι δύο, κάθε χρόνο, προσφέρουν υποτροφίες στους άριστους φοιτητές της πανεπιστημιακής σχολής Καλαμάτας.
Το βραβείο της Ευγενίας Ανδρέα Κοκκέβη παρέλαβε η Αγγελική Μήτρου, εκφράζοντας εκ μέρους της τιμώμενης και της οικογένειάς της θερμές ευχαριστίες, και σημειώνοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να παραστεί στην εκδήλωση για οικογενειακούς λόγους. Από την πλευρά του, ο Φώτης Μπουγάς, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση για την «Υποτροφία του χαμογελαστού Δημήτρη», είπε ότι η πλακέτα ανήκει σε όλα τα μέλη της οικογένειάς του. 
Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα