Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Επιστολή Κουκούμη σε Κόλλια για τα προβλήματα Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Τριφυλίας

Κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή το υπ΄αρ. 3/ 28-01-2011 έγγραφο του Δ.Σ. του Παιδικού Σταθμού Κοπανακίου που εκφράζει την αντίθεσή του στη μετακίνηση υπαλλήλου του Παιδικού Σταθμού και σας γνωστοποιεί την έλλειψη μαγείρισσας, θα ήθελα να σας επισημάνω, ότι προβλήματα έλλειψης εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού υπάρχουν σε όλους σχεδόν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Τριφυλίας.
Πιο συγκεκριμένα: Ο Παιδικός Σταθμός Γαργαλιάνων λειτουργεί με 1 νηπιαγωγό και 1 καθαρίστρια, η σύμβαση της οποίας λήγει στις 11/02.
Εκκρεμούν 8 αιτήσεις εγγραφής νηπίων.
Ο Παιδικός Σταθμός Φιλιατρών για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις 13 αιτήσεις για εγγραφές νηπίων που είναι σε εκκρεμότητα χρειάζεται να ενισχυθεί με την πρόσληψη μιας νηπιαγωγού.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού υπάρχει στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας, εξαιτίας του οποίου καμία από τις 50 αιτήσεις εγγραφής δεν ικανοποιήθηκε τη σχολική χρονιά που διανύουμε.
Κύριε Δήμαρχε,
Επειδή θεωρώ καθοριστικής σημασίας στην διαπαιδαγωγική και ψυχοσωματική ανάπτυξη των νηπίων του δήμου μας τη φοίτησή τους στους Παιδικούς Σταθμούς αφενός και αφετέρου η μη εγγραφή τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, αναγκάζει τους εργαζόμενους γονείς να επωμίζονται, στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία πρόσθετα οικονομικά βάρη για την φύλαξή τους στο σπίτι ή την εγγραφή τους στον ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας ή να μένει ο ένας γονέας εκτός παραγωγικής διαδικασίας, θα ήθελα να με ενημερώσετε τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που υπάρχουν μέχρι σήμερα, ώστε να μπορέσουν να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις εγγραφής νηπίων.

Με εκτίμηση
Κουκούμης Σαράντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα