Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κυπαρισσία : Με «αιχμές» η συνέλευση των δημοτικών υπαλλήλων


Με «αιχμές» πραγματοποιήθηκε η συνέλευση - συζήτηση των υπαλλήλων της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.
Οι υπάλληλοι της έδρας του Δήμου είναι αυτοί που σηκώνουν καθημερινά το βάρος της οργάνωσης και λειτουργίας του νέου Δήμου και εξέφρασαν «παράπονα» για τη στάση συναδέλφων τους από τις άλλες Δημοτικές Ενότητες, ενώ δεν έλειψαν και οι «αιχμές» για προσπάθεια υποβάθμισης της προσφοράς τους, του έργου που παράγουν και απαξίωση της δουλειάς τους, που ίσως γίνεται και λόγω σκοπιμοτήτων.
Οι υπάλληλοι της Κυπαρισσίας σημείωσαν πως δεν είναι δυνατόν να «τραβάνε το λούκι μόνοι τους», να τα ακούνε κιόλας και οι συνάδελφοί τους να μη «δέχονται» να συμβάλουν και να συνεργαστούν για το κοινό καλό όλου του Δήμου.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σημείωσε πως βλέπει και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Τους ζήτησε να προσπαθήσουν να περάσουν και στους άλλους συναδέλφους τους ότι, πλέον, όλοι είναι υπάλληλοι του ενιαίου Δήμου Τριφυλίας, ξεχνώντας ό,τι ίσχυε μέχρι χθες.
«Όπου μπορούμε λειτουργικά, θα αποκεντρώνουμε τις υπηρεσίες, αλλά δεν μπορεί η έδρα να μην μπορεί να λειτουργήσει», επισήμανε επιπρόσθετα ο δήμαρχος.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Προσωπικού Στάθης Ανδρινόπουλος έκανε λόγο για μεταβατικό στάδιο στο οποίο υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα, που θα ξεπεραστούν με την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Οι εργαζόμενοι, παρουσία του κ. Κόλλια, αναφέρθηκαν σε τεράστια προβλήματα συντονισμού, με τους αιρετούς ιδίως και τις αρμοδιότητές τους, αφού ο ένας τους στέλνει στον άλλον. Σχετικά με την κατάρτιση του προϋπολογισμού, σημείωσαν πως δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη βοήθεια από τους άλλους υπαλλήλους. «Δεν υπάρχουν έσοδα στους άλλους Δήμους. Σε λίγο, όπως πάει, η Κυπαρισσία, από τα ανταποδοτικά της, θα πληρώνει τους υπαλλήλους» ειπώθηκε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας φόβο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, με τον κ. Κόλλια να παρεμβαίνει, σημειώνοντας πως «οι μισθοί των υπαλλήλων είναι εξασφαλισμένοι».
«Δεν μπορεί να δουλεύουμε εμείς για όλο το Δήμο και οι άλλοι μόνο για τους εαυτούς τους», ειπώθηκε ακόμη.
Επιπλέον, οι υπάλληλοι αναφέρθηκαν σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ότι στην Κυπαρισσία δεν υπάρχει χώρος στέγασης του εργατικού προσωπικού στο Δημαρχείο, ενώ για τις ανάγκες άλλων Δημοτικών Ενοτήτων παίρνουν τα υλικά από την Κυπαρισσία, τα οποία έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι δημότες του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας!
Ενστάσεις εκφράστηκαν και για τις Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Κυπαρισσία, σημειώνοντας πως ίσως λειτουργούν διασπαστικά και διχαστικά και θα πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο Όργανο των υπαλλήλων.
Η.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα