Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τριφυλία : Ανησυχία πολιτών για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας


Image «Έσπασε» το τηλέφωνο του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνου Μπόζου προχθές κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στην Αθήνα. Η είδηση ότι στην καθιερωμένη μηνιαία σύσκεψη των διοικητών των νοσοκομείων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανακοινώθηκε πως τον Απρίλη ξεκινά δημόσιος διάλογος για συγχωνεύσεις, θορύβησε τους Τριφύλιους. Πολλοί γνωστοί άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο τον Π. Μπόζο, ενώ όλοι ρωτούσαν το ίδιο πράγμα: «Τι έγινε; Κλείνει το Νοσοκομείο;».
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον κ. Μπόζο για το θέμα, ήταν μάλλον καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι στη συνάντηση με τον υπουργό, τους υφυπουργούς και τον γενικό γραμματέα συζητήθηκαν ως συνήθως τα οικονομικά και γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε νοσοκομείο. «Στην ίδια συνάντηση ο καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Αποφάσεις τον Ιούλιο
Ωστόσο, στην ίδια σύσκεψη, ανακοινώθηκε ότι από την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση για τον γεωγραφικό χάρτη των ιδρυμάτων. Ο διάλογος, όπου θα πάρουν μέρος όλοι οι φορείς, θα κρατήσει τρεις μήνες και τον Ιούλιο αναμένεται να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.
«Με πήραν πολλά τηλέφωνα συντοπίτες μας και με ρωτούσαν εάν κλείνει το νοσοκομείο» μας είπε χθες ο κ. Μπόζος. «Πέρα από την τοπική κοινωνία, ανασφάλεια νιώθουν και οι εργαζόμενοι. Με το που μπήκα το πρωί για να πάω στο γραφείο, όλοι με ρωτούσαν τι θα γίνει με το νοσοκομείο. Ο υπουργός, πάντως, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχουν αποφάσεις για συγχωνεύσεις και ότι ακόμη δεν έχει γίνει κουβέντα για τέτοιο πράγμα».

 Κυριόπουλος, παρουσίασε μια επιστημονική έρευνα σχετικά με τον υγειονομικό χάρτη της χώρας, με δείκτες για τη ροή των ασθενών προς τα νοσοκομεία, τα νοσήματα από τα οποία αρρωσταίνουν οι Έλληνες, τη δυναμικότητα της κάθε περιοχής, κ.λπ. Δεν έγινε, όμως, συζήτηση για συγχώνευση νοσοκομείων», σημείωσε ο κ. Μπόζος στο «Θ».
Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα