Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τριφυλία : Ο Κόλλιας για τη συζήτηση με τον Τατούλη

«Ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε την προχθεσινή συζήτηση που είχε ο δήμαρχος Τριφυλίας με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στην Καλαμάτα, σημειώνοντας πως «συμμεριστήκαμε την αισιοδοξία του, αλλά και θα παλέψουμε».
Μιλώντας χθες το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, ο κ. Κόλλιας ανέφερε πως στη συζήτηση με τον περιφερειάρχη, εκτός από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτά που παρουσιάζουν κινητικότητα, από το Δήμο τέθηκε η αναγκαιότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ ή άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα των εξής έργων: Βιολογικός Καθαρισμός Γαργαλιάνων (έργο το οποίο χαρακτήρισε «κορυφαίο», ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ), η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου Κοπανακίου, η ολοκλήρωση της ύδρευσης των Φιλιατρών, η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και, βεβαίως, τα πέντε έργα που προτείνονται για το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Στη συζήτηση μπήκαν κι άλλα ζητήματα που αφορούν έργα πνοής για την Τριφυλία, όπως είναι η 3η φάση του Λιμανιού της Κυπαρισσίας, για την οποία ο κ. Κόλλιας υπενθύμισε ότι υπάρχει συμφωνία για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας - Δήμου και Λιμενικού Ταμείου για το Master Plan και ήδη ο Δήμος έχει λάβει σχετική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας να το εντάξει η Περιφέρεια και στο δικό της τεχνικό πρόγραμμα για να προχωρήσει.
Επίσης, αναδείχθηκε γι’ άλλη μια φορά το θέμα του τεχνητού ύφαλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο και τέθηκε το ζήτημα του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, για το οποίο, όπως είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας, «από την Περιφέρεια λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα στο συγκεκριμένο μέτρο και κάνουν μία πρόταση για να μετατραπεί σε λιμάνι τουριστικής υποδοχής με αλλαγή της μελέτης. Υπήρξε μια επιφύλαξη, γιατί για να ξεμπλοκάρει το θέμα πέρασε πάνω από δεκαετία και υπάρχει φόβος από την πλευρά των ανθρώπων του Μαράθου και του Δήμου συνολικότερα, μη τυχόν και ξαναεμπλακεί και περιμένουμε άλλα δέκα χρόνια. Το θέμα θα το εξετάσουμε και με την τεχνική μας υπηρεσία και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Ακόμη, τέθηκε ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, που έχει σταματήσει και όπως είπε ο κ. Κόλλιας, «ο περιφερειάρχης φάνηκε αισιόδοξος ότι θα γίνει μια συμπληρωματική, καινούργια δημοπρασία για να ολοκληρωθεί το κομμάτι.

[…] Ήταν (σ.σ. ο περιφερειάρχης) αισιόδοξος και για το μεγάλο θέμα του δρόμου Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά, που όμως ακόμη δεν είναι σε ώριμη φάση απ’ ό,τι διεφάνη».

Στο τραπέζι «έπεσε» και ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Βάλτα, ο οποίος εκκρεμεί, ενώ συζητήθηκε και το έργο στο ιστορικό εκκλησάκι της Ανάληψης, το οποίο «φαίνεται πως έχει ενταχθεί».

«Εμείς συμμεριστήκαμε την αισιοδοξία του κ. περιφερειάρχη, αλλά είπαμε ότι δεν αρκεί μόνο να είμαστε αισιόδοξοι, πρέπει και να παλεύουμε γι’ αυτά τα πράγματα. Εμείς θα παλέψουμε γι’ αυτά τα πράγματα και θα τα παλέψουμε, γιατί ο μόνος τρόπος για να γίνει κάποιο έργο στο Δήμο Τριφυλίας δεν είναι άλλος, παρά μονάχα η ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα».

Για το γεφύρι στο Λαγκούβαρδο, ο κ. Κόλλιας είπε πως ζητήθηκε να γίνουν επαφές με τους παρόδιους προκειμένου να διαθέσουν μερικά τετραγωνικά μέτρα γης, έγιναν οι επαφές και οι τρεις δέχθηκαν να δώσουν την απαιτούμενη έκταση, ώστε το γεφύρι να μη μείνει ως «S», αλλά να έχει μόνο μία καμπύλη.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της αγροτικής οδοποιίας, καθώς, όπως είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας, «ο Δήμος δεν έχει επαρκή μέσα», ζητώντας η Π.Ε. Μεσσηνίας να στείλει ένα μηχάνημα με το χειριστή για να μπορέσουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ο κ. Κόλλιας ζήτησε να συμβάλει η Περιφέρεια με ιδέες και προτάσεις για να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα με τα πλαστικά των αγροτών, για το οποίο σημείωσε πως έχουν γίνει τρεις συσκέψεις με τους συλλόγους: «Δεν μπορεί να μην υπάρξει λύση. Ανέλαβα, χωρίς να έχω υποχρέωση, να βρω έστω ένα χώρο για την προσωρινή τους εναπόθεση», ενώ έκανε έκκληση στους αγρότες «μην πάνε και κάψουνε τα πλαστικά».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα