Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Mερική απασχόληση στην Τριφυλία

Υπεγράφησαν οι αποφάσεις, αλλά ο Δήμος δεν έχει χρήματα
ImageΤην Παρασκευή υπεγράφησαν οι αποφάσεις για την πληρωμή των μερικώς απασχολουμένων στο Δήμο Τριφυλίας, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά στο ταμείο για να πληρωθούν!
Χθες, οι αποφάσεις αυτές (αποφάσεις για ανάληψη υποχρέωσης μισθοδοσίας των μηνών Μαΐου και Ιουνίου), καθώς και οι αποφάσεις για ανάληψη υποχρέωσης εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ των μηνών Μαΐου και Ιουνίου, αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια». Ωστόσο, αυτό δε συνεπάγεται πως οι 91 μερικώς απασχολούμενοι, τότε, στο Δήμο Τριφυλίας μπορούν να πάρουν και τα χρήματα που τους οφείλονται και για τα οποία έχουν εργασθεί.

Θα πρέπει, όπως πληροφορηθήκαμε, να «κοπούν» τα εντάλματα πληρωμής και, κυρίως, ο Δήμος να έχει στη διάθεσή του, στους λογαριασμούς του, το ποσό που αντιστοιχεί για την πληρωμή τους, όπως και για τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ! Είναι γνωστές, άλλωστε, οι περιπέτειες που πέρασαν οι 91 συμβασιούχοι και στο Δήμο Τριφυλίας, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση της απασχόλησής τους μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών, με την εμπλοκή από τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την άρνηση, τότε, υπογραφής των ενταλμάτων πληρωμής, με συνέπεια την άδικη και πρόωρη απόλυσή τους, πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών απασχόλησης, από το Δήμο.
Πλέον και αφού όλοι αναγνωρίζουν επισήμως και την προσφορά της εργασίας τους το «επίμαχο» διάστημα της περιπέτειας που πέρασαν, καθώς και το ότι νομίμως δόθηκε η παράταση με την ΚΥΑ, οι 91 συμβασιούχοι αναμένουν, τουλάχιστον, μετά από 6 μήνες να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και να «μπουν» τα ένσημά τους. Ακόμη, όμως, είναι άγνωστο πότε θα γίνουν αυτά, και όλοι ελπίζουν σύντομα και πριν από τα Χριστούγεννα να πληρωθούν!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα