Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Α. Κακλαμάνης: ο Γιώργος έκανε λάθη, αλλά αυτοί που τον δάγκωσαν πρώτοι ήταν αυτοί που έβαλε στο επικρατείας

Για σειρά προσβολών έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, αναφερόμενος στις ποικίλες παρεμβάσεις από το εξωτερικό και σημειώνοντας ότι καλό είναι να μην βλέπουμε μόνο απέναντι αλλά και μέσα μας: «Σε μεταχειρίζονται ανάλογα με τα περιθώρια που έχεις αφήσει ο ίδιος στο θράσος και την ιδιοτέλεια». Θα έπρεπε να υπάρξει επίσημη απάντηση στον Σόιμπλε, γιατί εξακολουθούμε να είμαστε μια δημοκρατία -με τεράστια ακόμα και θεσμικά ζητήματα- όμως οι οποιεσδήποτε αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να υπαγορεύονται, ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα κόμματα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα οργανωθούν δημοκρατικά, «δεν θα έχουν την αφέλεια ότι επειδή έστησαν κάλπες σε όλη την Ελλάδα δεν χρειάζεται πλέον να λειτουργούν δημοκρατικά», φέρνοντας ως παράδειγμα τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Και εντός των συνόρων, υπάρχουν ισχυρά συγκροτήματα του Τύπου που συμβάλλουν στη γενικότερη σύγχυση παρουσιάζοντας στον Σόιμπλε και τον οποιοδήποτε Σόιμπλε ότι αυτή χώρα πορεύεται κατά το «τρεις τραγουδούν και δυο χορεύουν».
Δεν πρέπει να ετεροκαθοριζόμαστε, ακόμα και ο δημόσιος διάλογος και η ψυχολογία των πολιτών επηρεάζεται από το τι λέγεται εκτός των ορίων της χώρας, είπε ο κ. Κακλαμάνης, εκτιμώντας ότι δεν θα φτάσουν στο σημείο να ζητήσουν τη μη διεξαγωγή εκλογών.
Δεν διανοούμαι ότι ένας βουλευτής μπορεί να δημιουργεί την εικόνα ότι τα πάντα είναι υπό διάλυση, ότι η επόμενη Βουλή θα έχει 10 κόμματα, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε την ελπίδα».
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα που λειτουργεί δημοκρατικά, με ρίζες στο λαό, που δεν είναι ένας κρεμαστός κήπος της Βαβυλώνας» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι οι ευεργετούμενοι ρέπουν προς την αχαριστία: «Δείτε το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος έκανε λάθη, αλλά αυτοί που τον δάγκωσαν πρώτοι ήταν αυτοί που έβαλε στο επικρατείας».
«Είμαι υποχρεωμένος να απολογούμαι για κάθε τενεκέ που είδε φως και μπηκε στο ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Κακλαμάνης και ανέφερε ότι πιστεύει στην ανανέωση γιατί είναι φυσικός νόμος: «[...] Πρώτα όμως βλέπω τι άνθρωπος είναι ο καθένας, τι επίπεδο συνειδησιακό έχει».
«Και η Βουλή πλέον είναι της εντύπωσης, της ατάκας», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι «το κράτος είναι ο κάθε πολίτης ο κάθε λειτουργός του κράτους, να το πάρουμε απόφαση».
Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στη μη ψήφιση του άρθρου 8 τις προάλλες, με συνέπεια την παράταση της λειτουργίας των προσωρινών αδειών ιδιωτικών σταθμών, και ενώ το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη χωρίς άδεια λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα