Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλαμάτας : Παραιτήθηκε ο γραμματέας Γιάννης Σταματόπουλος

     
ImageΠαραιτήθηκε χθες με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου, ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα, Γιάννης Σταματόπουλος, δηλώνοντας ότι πλέον η εικόνα του κόμματος τον θλίβει. Δηλώνει δε αδυναμία να συνεχίσει να υπηρετεί τη Δημοτική Οργάνωση υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και παραιτείται για έναν ακόμα λόγο: «Να μπορεί να κοιτάξει ξανά στα μάτια το σύντροφο στη γειτονιά, στο καφενείο και να μην τον θεωρεί μέρος του συστήματος που τον καταπιέζει».
Την επιστολή του ο κ. Σταματόπουλος κοινοποιεί στο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη και το γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, Χρήστο Χριστόπουλο, ενώ σε αυτή αναφέρεται στις αποφάσεις του Κινήματος για τους δύο βουλευτές Οδ. Βουδούρη και Δημ. Κουσελά, υποστηρίζοντας ότι τον τρομάζει το γεγονός ότι παραμένουν στη θέση τους βουλευτές και υπουργοί που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν και εκδιώκονται κακήν - κακώς αυτοί που διάβασαν το μνημόνιο, ήξεραν και απλά δε συναίνεσαν.Λάθη
Εξ αρχής στην επιστολή του ο παραιτηθείς πρόεδρος δηλώνει ότι η σημερινή εικόνα του Κινήματος τον θλίβει και βλέπει συμπεριφορές κορυφαίων στελεχών του να έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές και αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκε: «Ψήφισα ΠΑΣΟΚ, στήριξα ΠΑΣΟΚ, δούλεψα για το ΠΑΣΟΚ, γιατί πίστεψα ότι είναι ο πολιτικός εκείνος χώρος μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να διατηρηθεί και να δυναμώσει η Δημοκρατία στη χώρα μας.
Αντί για τη Δημοκρατία που όλοι ελπίσαμε ότι θα δυναμώσει με τον ερχομό του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, βιώσαμε τον Ιούνιο τους ωμούς εκβιασμούς από μερίδα συντρόφων της κοινοβουλευτικής ομάδας, που οδήγησαν εσάς στην παραίτηση και εμάς στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με τη συμμετοχή της δεξιάς και της ακροδεξιάς.
Αγαπητέ πρόεδρε, πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή ένιωσε προδομένος και ο τελευταίος ψηφοφόρος που στήριξε τις ελπίδες του στο ΠΑΣΟΚ για αλλαγή πορείας από την καταστροφική πορεία που είχε πάρει η χώρα από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Ευελπιστούσα ότι τα λάθη θα είχαν τελειωμό, όμως η απογοήτευση που πήρα και συνεχίζω να παίρνω από κορυφαία στελέχη του πολιτικού χώρου που με τις μικρές μου δυνάμεις στήριξα, είναι τέτοια που δε μου επιτρέπει να είμαι συνοδοιπόρος τους.
Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου να εξακολουθώ να συνυπάρχω στον ίδιο πολιτικό χώρο με ανθρώπους που η πολιτική τους ανευθυνότητα και η αδιαφορία είναι παροιμιώδεις».

Διαγραφές
Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων αναφέρει ο κ. Σταματόπουλος: «Με πικραίνει το γεγονός της διαγραφής του βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη και η απόφαση για μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του επίσης Μεσσήνιου βουλευτή Δημήτρη Κουσελά (πρώτο σε ψηφοδέλτια στη Μεσσηνία), που δέχτηκαν σαν τιμωρία γιατί είχαν άποψη και την εξέφρασαν.
Μου δημιουργεί ερωτηματικά γιατί δεν είδα την ίδια αντιμετώπιση και προς τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο υπουργό μας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τη στιγμή που δήλωνε: “Δε διάβασα το Μνημόνιο”!!! “Είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο”.
Με τρομάζει το γεγονός ότι παραμένουν στην θέση τους βουλευτές και υπουργοί που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν και εκδιώκονται κακήν -κακώς αυτοί που διάβασαν, ήξεραν και απλά δε συναίνεσαν, δεν υπέκυψαν και δεν ψήφισαν.
Αγαπητέ πρόεδρε, οι αριστερές μου καταβολές δε μου επιτρέπουν να συμπορευτώ με ανθρώπους που δεν τόλμησαν να πουν όχι στις “υπογραφές συνέπειας”, που μου θυμίζουν άλλες εποχές που απαίτησαν οι Γερμανολλανδοί δανειστές μας.
Δεν μπορώ να συμπορευτώ με ηγέτες που δέχονται να γίνονται αντιήρωες στην εποχή των ηρώων (μόνο ήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί ο μισθωτός, ο συνταξιούχος ο ιδιοκτήτης του μικρομάγαζου που ματώνει οικονομικά προκειμένου να σωθεί η πατρίδα. Μόνο αντιήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί ο πολιτικός που υποκύπτει και υπογράφει την επιστολή που εκβιαστικά τού ζητά η Μέρκελ και η παρέα της).
Δεν μπορώ να συμπορευτώ με πολιτικούς που, αντί να σκύψουν το κεφάλι ως ένδειξη κατανόησης στην αγωνία του νέου που βλέπει το μέλλον του να διαγράφεται ζοφερό, καγχάζουν ότι, δήθεν, έσωσαν την Ελλάδα από τη βέβαιη καταστροφή.
Δεν μπορώ να συμπορευτώ με πολιτικούς που δεν ορθώνουν ανάστημα μπροστά στις απαιτήσεις για τη δημιουργία ταμείου που θα εξασφαλίσει τους δανειστές μας για την εξυπηρέτηση του δανείου, και την ίδια στιγμή θυσιάζουν ανάλγητα στο βωμό της πλουτοκρατίας τον Έλληνα Εργαζόμενο- Συνταξιούχο- Μισθωτό.
Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει απάντηση στο μυαλό μερίδας κορυφαίων στελεχών μας στο ερώτημα, ποιος μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού;
Ακροβατούν στην απάντηση “Λανθασμένες πολιτικές ή ο ελληνικός λαός”;
Δεν μπορώ να συμπορευτώ με πολιτικούς που, αντί να σωπάσουν μπροστά στο χάος που δημιούργησε η καταστροφική πολιτική, σε μεγάλο βαθμό και η δική τους, αρνούνται, δυστυχώς, να δουν την πραγματικότητα και να πουν για μία στιγμή την αλήθεια».

Ανάλγητες πολιτικές
Στη συνέχεια της επιστολής του σημειώνει ότι αναζητά εναγωνίως τα σημεία εκείνα που έκαναν το Κίνημα να ξεχωρίζει από τις πολιτικές της Ν.Δ., αλλά αντίθετα ακούει φωνές μέσα από το ΠΑΣΟΚ να εξυμνούν τον κ. Σαμαρά για τη στάση και τη συμβολή του στην «επιτυχία» των διαπραγματεύσεων.
Και δηλώνοντας την παραίτησή του από την Τ.Ο., καταλήγει: «Δυστυχώς, τους εκβιασμούς της Μέρκελ και του Σόιμπλε θα τους πληρώσει για μία ακόμη φορά ο λαός που σας ανέδειξε, ο λαός που δέχτηκε τις ανάλγητες πολιτικές σας πράξεις (κόψιμο μισθών, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, εκτίναξη της ανεργίας). Αναζητούσα την αφορμή εκείνη που θα μπορούσε να αποτελέσει το εφαλτήριο για να ξαναζωντανέψει η ελπίδα των αγνών ψηφοφόρων που στήριξαν και ΠΑΣΟΚ, αλλά, αντ’ αυτής, βλέπω κορυφαία στελέχη να ανεμίζουν τη σημαία της προσωπικής τους προβολής για ίδιον όφελος.
Δεν μπορώ να ξεπεράσω επιδερμικά το γεγονός ότι η εθνική ανεξαρτησία μπαίνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από τους δανειστές μας και καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι.
Θα ήθελα να σας δηλώσω την παραίτησή μου για να μπορέσω να κοιτάξω ξανά στα μάτια το σύντροφο στη γειτονιά, στο καφενείο και να μη με θεωρεί μέρος του συστήματος που τον καταπιέζει». Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα