Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αυτοί είναι οι 20 δημόσιοι οργανισμοί που καταργούνται [λίστα]

Αυτοί είναι οι 20 δημόσιοι οργανισμοί που καταργούνται [λίστα]Στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, πιθανότατα Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική κατάσταση με τους φορείς που θα καταργηθούν και θα απολυθούν οι εργαζόμενοί τους αμέσως μετά το Πάσχα.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, στα χέρια του κυβερνητικού επιτελείου βρίσκεται η λίστα που αφορά την κατάργηση 20+2 φορέων του Δημοσίου, η οποία στηρίζεται σε μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας των οργανισμών, που έχουν πραγματοποιήσει ιδιωτικές εταιρείες.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες μέχρι την τελευταία στιγμή δεν αποκλείονται εκπλήξεις, ακόμα και πλήρης ανατροπή των δεδομένων με την ένταξη και μεγάλων φορέων που θα τεθούν προς κατάργηση. Κατά τους ίδιους, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει και στην κατάργηση οργανικών θέσεων ακόμα και διοικητικών μονάδων σε ΔΕΚΟ και σε εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση. Για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στις συγκεκριμένες θέσεις θα καταγγελθεί η σύμβασή τους και θα απολυθούν αμέσως.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν οτι μια μεγάλη δεξαμενή υποχρεωτικών απομακρύνσεων θα προέλθει από καταργούμενες θέσεις στην ΕΥΑΘ, στους οργανισμούς μικρών λιμανιών και μαρινών, στα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, αλλά και από την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, τα ΕΛΠΕ ή τη ΛΑΡΚΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν ειδικότητες όπως προσωπικό καθαριότητας ή κλητήρες που κρίνεται ότι μπορούν να αντικατασταθούν από εξωτερικούς συνεργάτες, μειώνοντας το μισθολογικό κόστος των φορέων.
Στις περιπτώσεις που συγχωνευθούν οργανισμοί, οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου που θα κριθούν ως πλεονάζοντες θα απολυθούν μετά την καταγγελία της σύμβασής τους.
Ποιοι είναι οι 20 + 2 φορείς προς κατάργηση:
1. Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού
2. Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών
3. Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών
4. Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης ο «Γέρος του Μοριά»
5. Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων
6. Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας
7. Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
8. Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία
9. Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου
10. Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου
11. Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων
12. Ινστιτoύτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας
13. Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας
14. Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Συνεργασίας
15. Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων
16. Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου
17. Ανώνυμη Εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις»
18. ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας)
19. Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης
20. Εταιρεία Διανομής Αερίου ΑΕ
Στο “τραπέζι” βρίσκονται επίσης η κατάργηση της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ) και η κατάργηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα