Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το Πασοκ πρέπει να αποκτήσει ξανα την αίγλη και την περηφάνια του παρελθόντος

Γράφτηκε Από Τον/Την Μεσσηνιακές Απόψεις
Ο ρόλος της κίνησης μας ειναι να μην χαρίσουμε το Πασοκ σε κανέναν Σαμαρα και σε κανέναν Τσίπρα, αναφέρθηκαν μερικοί εκ των ομιλητών της κίνησης των 75 στελεχών που είπαν ότι έχουνε χρέος όλοι μαζι να μην αφήσουν το πασοκ να φύγει απο τις ρίζες του.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης που μαζι με αλλα στελέχη διοργάνωσαν την εκδήλωση για την οποια ήταν πολυ ικανοποιημένοι απο τη συμμετοχή των στελεχών, είπε μεταξύ άλλων ότι το Πασοκ πρέπει να αποκτήσει ξανα την αίγλη και την περηφάνια του παρελθόντος.
Το συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες μας είπε ο κ. Καρχιμάκης καθώς δεν υπήρξε καμία απόφαση και την ευθύνη για τη χαμένη ευκαιρία δεν την έχουμε εμείς, αλλα όσοι είχαν την ευθύνη στην ηγεσία του κόμματος που οδήγησαν το πασοκ σε τέτοιο συνέδριο. Θελουμε το πασοκ κεντροαριστερό να δίνουμε λύσεις στους πολίτες. Δεν είμαστε κόμμα μεσα στο κόμμα αλλα πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτικη δράση οπως πίστεψε και τη έκανε πράξη ο Ανδρεας Παπανδρέου. Προστασία της πολιτικής απο τους αεριτζήδες που επιχειρούν να κυριαρχήσουν στην πολιτική.

Αυτοί ειναι οι λόγοι που συναντούμαστε και παλι για την αναγέννηση του Πασοκ και της δημοκρατικής παράταξης. Ο αγώνας αυτός μπορει να αποκτήσει περιεχόμενο μεσα απο καθαρές πράξεις.
Αν δεν υπήρχε το μεγαλο πάρτι της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν θα είμασταν αναγκασμένοι να μπούμε στο μηχανισμο στήριξης. Επιλέξαμε τη διάσωση της χώρας γνωρίζοντας τα μετρα που θα ληφθούν , αναμετρηθηκαμε με την συνείδηση μας , ζητήσαμε θυσίες του κόσμου τις οποίες αναγνωρίζουμε.
Ζητήσαμε κανόνες για τους τραπεζίτες, ότι επιδεικνύει σήμερα ο Σαμαρας ειναι νόμοι της κυβέρνησης μας. Θα ξεχάσουμε τον κ, Σαμαρά που έλεγε ότι θα μηδενίσει το χρέος σε ενα χρόνο, θα ξεχάσουμε την σκληρη αντιπολίτευση που τελικά προσχώρησε για να συμμετέχει στη κυβέρνηση Παπαδήμου και τα γελοία Ζάππεια δίνοντας ψεύτικες ελπίδες του κόσμου και σήμερα με αυτή την απάτη να εχει τη δεδηλωμένη.

Στη συνέχεια ο κ, Καρχιμάκης , επεσήμανε ότι καλούν τον ελληνικό λαό να κάνει και άλλες θυσίες για να προστατέψουν τους τραπεζίτες η κυβέρνηση, Ειναι η κύρια αιτία που ανατράπηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν η δική μας κυβέρνηση θέλησε να βάλει τέρμα σε αυτη την ασυδοσία.

Δεν αποδόθηκαν ευθύνες για το που πήγαν τα λεφτα ειναι πολλα τα 50 δις που πληρώνει ο λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην περίπτωση των τραπεζιτών κεντρικός υπεύθυνος για αυτα ειναι ο κεντρικός τραπεζίτης ο κ. Προβόπουλος. Εχει επιφέρει πολλα προβλήματα στην οικονομία και σε βάρος των πολιτών.

Εμείς δεν είμαστε σχολΙαστές της πολιτικής επικαιρότητας γι αυτο και οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα μας για το πως πρέπει να βαδίζουμε απο εδω και πέρα. Πρέπει να λέμε πως φτάσαμε εδω γι αυτο και ειναι απαράδεκτο το να αφήνουμε τη ΝΔ να επιρρίπτει ευθύνες για το χρέος στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπάρχουν αλλα περιθώρια για βοναπαρτισμους και λόγους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικου συστήματος.

Η στήριξη προς τον Σαμαρά δεν μπορει να συνεχιστεί χωρις όρους. Πρέπει να αγωνιστούμε για διαφάνεια, στη δικαιοσύνη που ειναι μεσα στην κρίση αναπτυξιακός παράγων αν λειτουργούσε ταχύτητα.

Να παροτρύνουμε την ηγεσία του κόμματος να συγκρουστεί με όλα αυτα. Χωρις δισταγμό με το παρασητικο κεφάλαιο και που πλουτίζουν αεριτζήδικα.
Να στηρίξουμε τη νέα γενιά που πνίγεται σε κάθε δημιουργική προσπάθεια. Να συγκρουστούμε με την αδιαφάνεια των θεσμών, να στηρίξουμε τους έντιμος δικαστές.

Ο Σηφης Βαλυρακης στην ολιγολεπτη ομιλια του για πρωτη φορα τοσο εντονα αναφερθηκε στα ζητηματα του πολιτικου συστηματος και ειπε πως “Δεν έχω καμία επαφη με το αποστεωμενο φάντασμα του ΠΑΣΟΚ και δεν είμαι έτοιμος να ακολουθήσω οποιαδήποτε ηγεσία” .

Ο κ. Βαλυρακης, μίλησε για ανατροπή, για υπέρβαση για νέα αρχη σημαίνει ότι θα αναμετρηθούμε με την ολιγαρχία. Για αυτο και θα πρέπει να ξανα στήσουμε το μαγαζι μας. Το πασοκ αν δεν μπορεί να ανταποκρηθει στην απαίτηση της κοινωνίας , αν αυτο το πασοκ , τότε υπάρχει ελπιδα ελάτε να στήσουμε σύντροφοι ξανα την ελπίδα.

Στην εκδήλωση ήταν πολλα στελέχη, πρώην βουλευτές και γραμματείς ΝΕ του κόμματος.

http://egiakoumis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα