Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος βιοτεχνών Μαγνησίας



Απαγχονισμένος στο κλιμακοστάσιο στου σπιτιού του, στη Ν. Ιωνία βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και των περιπτεριούχων Μαγνησίας Κώστας Κόγιας, από τη σύζυγό του, ενώ έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και οικονομικά προβλήματα.Σύμφωνα με το magnesianews ο άτυχος 61χρονος, γνωστός στην κοινωνία του Βόλου, για τους αγώνες του για τα προβλήματα των περιπτεριούχων και της ΟΕΒΕΜ, βρισκόταν μόνος του στο σπίτι του, επί των οδών Λ. Ειρήνης - Προύσσης στη Ν. Ιωνία, όπου έλαβε την απόφαση να θέσει τέρμα στη ζωή του.
Η σύζυγός του, που βρισκόταν στο περίπτερο που διατηρούσε στην παραλία του Βόλου, του τηλεφωνούσε και δεν απαντούσε, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και να επιστρέψει στο σπίτι στις 20.40 το βράδυ, για να τον βρει απαγχονισμένο στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού του, δημιουργώντας βρόγχο με σχοινί.Η ίδια πηγή αναφέρει πως αμέσως, η σύζυγός του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και επί τόπου πήγε άμεσα κινητή μονάδα, που διαπίστωσε ότι ήταν ήδη νεκρός και μετέφερε τη σορό του στο Νοσοκομείο Βόλου. Στο σπίτι πήγαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Α.Τ. Ν. Ιωνίας, που απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ έγινε γνωστό ότι δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγου που απέβη στο απονενοημένο διάβημά του.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, που επικαλείται το magnesianews, ο Κώστας Κόγιας αντιμετώπιζε, τόσο προβλήματα υγείας, όσο και οικονομικά προβλήματα, που φαίνεται ότι τελικά έγιναν «βρόγχος» και τον οδήγησαν στην απόφαση να θέσει τέρμα στη ζωή του.
Ανακοίνωση της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας
Είναι τραγικός ο τρόπος που επέλεξε να βάλει τέλος στην ζωή του ο σύντροφός μας Κώστας Κόγιας, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και των Περιπτερούχων Ν. Μαγνησίας.
Ο άνθρωπος, που αψηφώντας τις δικές του δυσκολίες, μπήκε μπροστά για να αναδείξει και να μεταφέρει τα προβλήματα των απλών, μικρομεσαίων επαγγελματιών, που ενώ είναι η ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας, απαξιώνονται και συνθλίβονται στις μυλόπετρες της μνημονιακής πολιτικής.
Τον περασμένο Οκτώβριο, περπάτησε, με την Κίνηση Ελπίδας Πολιτών, από τον Βόλο ως την Βουλή, με στόχο να εκφράσει, μαζί με τους συνοδοιπόρους του, την λαϊκή διαμαρτυρία για το επώδυνο πακέτο μέτρων που θα ψήφιζε η Βουλή το επόμενο διάστημα. Εκανε σημαία του το «Όχι στον εφιάλτη της φτώχειας των πολιτών», απαιτώντας και όχι επαιτώντας, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια.
Δυστυχώς για όλους μας, το μήνυμά του δεν το πήραν στα σοβαρά, αυτοί που με τις πολιτικές τους οδηγούν τους ανθρώπους στην απελπισία.
Ο θάνατός του είναι τόσο τραγικός, όσο και οι λόγοι που οδήγησαν τον ίδιο και μερικές χιλιάδες ανθρώπων ακόμη, στο απονενοημένο διάβημα. Τιμάμε την μνήμη του συντρόφου που αγωνίστηκε μέχρι το τέλος, συλλυπούμαστε την οικογένειά του και ευχόμαστε να είναι αυτή, η τελευταία αυτοκτονία.
Σήμερα όμως, κατά τραγική σύμπτωση, ψηφίζεται ένα ακόμη, επώδυνο πακέτο μέτρων. Ελπίζουμε, το σοκ που προκάλεσε η είδηση του θανάτου του, να γίνει η αρχή του τέλους της πολιτικής που με τον τρόπο της οδηγεί τους ανθρώπους στην απελπισία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα