Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Νέα Δημοκρατία: Διαγραφές για φρένο σε νέες αυτονομήσεις

Νέα Δημοκρατία: Διαγραφές για φρένο σε νέες αυτονομήσειςΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Γράφτηκε από τον  Γιάννης Σινάπης
Παραπέμπονται στην Πειθαρχική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, με το αίτημα της διαγραφής τους από το μητρώο μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης, οι Γιάννης Μπάκας, Γιάννης Ανδρουτσόπουλος και Βενετία Λιακουνάκου. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς επιχειρώντας προφανώς να βάλει τέλος στις αποσχιστικές τάσεις πριν αυτές πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Τα τρία στελέχη παραπέμπονται προς διαγραφή επειδή: Ο κ. Ανδρουτσόπουλος ήταν ομιλητής στα εγκαίνια του γραφείου της Χρυσής Αυγής στη Μεσσήνη. Ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γ. Μπάκας παρέστη στην ίδια συγκέντρωση στη Μεσσήνη, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- θέλει και μάλλον θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ή στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις επόμενες εκλογές. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Β. Λιακουνάκου ήταν στο πλευρό του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ όταν αυτός επισκέφθηκε τον Ιανουάριο την Καλαμάτα.

Ομως δεν είναι μόνο αυτά τα "γαλάζια" στελέχη που φλερτάρουν με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Το Σεπτέμβριο στα εγκαίνια του γραφείου της Χρυσής Αυγής στην Κυπαρισσία παρέστησαν οι "γαλάζιοι" αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιάννης Φιλντίσης και Γιάννης Μερκούρης. Τότε η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας δεν αντέδρασε και όπως φαίνεται η στάση της αυτή ενίσχυσε τις αποσχιστικές τάσεις. Τώρα τρέχει να προλάβει τα χειρότερα ανακοινώνοντας: "Η ανοχή τελείωσε. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν πολιτικοί καιροσκόποι". Πέρα όμως από τις προθέσεις της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας οι αναταράξεις και οι ανακατατάξεις στο χώρο της Δεξιάς αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και να κορυφωθούν στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Πολλά "γαλάζια" στελέχη γλυκοκοιτάζουν άλλους κομματικούς χώρους είτε γιατί έχουν απογοητευτεί από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είτε γιατί εκτιμούν ότι το κυβερνών κόμμα θα ακολουθήσει την πτωτική πορεία του ΠΑΣΟΚ και σπεύδουν να πάρουν θέση στο στίβο της επόμενης μέρας. Οι φυγόκεντρες  αυτές δυνάμεις δεν προκαλούν φόβους μόνο στο γαλάζιο κομματικό επιτελείο. Προβληματίζουν και τους έξι "γαλάζιους" δημάρχους της Μεσσηνίας που βλέπουν ότι θα είναι δύσκολη η επανεκλογή τους χωρίς τη στήριξη των νέων ανερχόμενων κομμάτων. Οι δήμαρχοι δεν θέλουν να συγκρουστούν με τη πολιτική της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να μη δυσαρεστήσουν τους εν δυνάμει ψηφοφόρους. Ομως η στάση τους αυτή ενισχύει τις αποσχιστικές τάσεις, καθώς εκλαμβάνεται ως αδυναμία από όσους βρίσκονται με το ένα πόδι σε άλλα κόμματα. 

Σε κάθε περίπτωση η… προαναγγελθείσα διαγραφή των τριών "γαλάζιων" στελεχών δεν είναι τίποτα άλλο από προάγγελος των μεγάλων αναταράξεων και ανακατατάξεων που θα συντελεστούν στο προσεχές διάστημα στο στρατόπεδο της Δεξιάς. 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Περικλής Μαντάς έχει ως εξής: "Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε πολιτικές συμπεριφορές μελών του κόμματός μας, οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με τις αξίες, ούτε με τις αρχές της παράταξής μας.
Θα περιμέναμε τουλάχιστον να επιδείξουν τη στοιχειώδη ευθιξία και να ζητήσουν τη διαγραφή τους από μέλη του κόμματός μας, όλοι αυτοί που όψιμα διαπίστωσαν ότι δεν «καλύπτονται» πολιτικά από τη Ν.Δ. 
Αντί αυτού, προκαλούν με τη στάση τους όλους εμάς τους νεοδημοκράτες και όχι μόνο, οι οποίοι έχουμε συνταχθεί στον αγώνα του προέδρου μας, του Μεσσήνιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για να σηκωθεί η πατρίδας μας ξανά στα πόδια της. 
Γνωρίζουμε όμως καλά, τόσο την πορεία τους όσο και τα «προνόμια» που κατείχαν και κατέχουν όλα τα χρόνια που αποτελούσαν μέλη της παράταξης μας.
Η ανοχή μας όμως τελείωσε. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν πολιτικοί καιροσκόποι. 
Παραπέμπονται στην Πειθαρχική Επιτροπή του κόμματός μας, με το αίτημα της διαγραφής τους από το μητρώο μελών της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης, οι Ανδρουτσόπουλος Ιωάννης, Λιακουνάκου Βενετία και Μπάκας Ιωάννης". 

"ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
Η "Ε" ζήτησε από το Γιάννη Μπάκα και το Γιάννη Ανδρουτσόπουλο (η Βενετία Λιακουνάκου είχε κλειστό το κινητό) να σχολιάσουν την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό. Οι κ. Μπάκας και Ανδρουτσόπουλος επιβεβαιώσαν ότι δεν τους συνδέει τίποτα πλέον με τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα ο κ. Ανδρουτσόπουλος είπε ότι πλέον είναι χρυσαυγίτης και ότι γράφτηκε μέλος στη Νέα Δημοκρατία επειδή ήταν αδερφικός φίλος με τον Αντώνη Σαμαρά. Αναλυτικά δήλωσαν: 
Γιάννης Μπάκας: «Ψυχικά έχω αποσυνδεθεί με τη Ν.Δ., από τότε που αλυσόδεσε την πατρίδα και το λαό μας με το μνημόνιο των χιλιάδων αυτοκτονιών, τις λεηλασίες και της εξόντωσης των πολιτών, αλλά και του ξεπουλήματος της χώρας σε ξένα και ντόπια οικονομικά συμφέροντα. 
Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε κανένα κομματικό όργανο, γιατί είναι όργανα - φερέφωνα, χωρίς σκέψη και άποψη. Μόνο στους πολίτες που με αναδεικνύουν εδώ και 6 4ετίες δημοτικό σύμβουλο, εντός και εκτός "μαντριού" απολογούμαι. Και αυτοί οι πολίτες ανήκουν σήμερα σ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Αλλοι θα κληθούν να απολογηθούν αργά ή γρήγορα για τα εγκλήματά τους σε βάρος του ελληνικού λαού.
Αναφορικά με τα περί πολιτικού καιροσκοπισμού απαντώ: Ας τους αναζητήσουν ανάμεσά τους. Εάν ήμουν πολιτικός καιροσκόπος θα σιωπούσα για πολλά, προκειμένου να κάνω τις δουλειές μου, όπως τις κάνουν διάφοροι μεγαλοσχήμονες παράγοντες. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω μάθει να μιλάω και αυτό θα πράττω τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον».
Γιάννης Ανδρουτσόπουλος: «Ποτέ δεν υπήρξα ψηφοφόρος της Ν.Δ. και μέλος γράφτηκα στις 29/11/2009, για να ψηφίσω ως πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο ήμουν αδελφικός φίλος.
Το λυπούμαι είναι μικρή κουβέντα. Το ντρέπομαι ακόμα πιο μικρή. Και αυτό γιατί είμαι Ελληνας. Ως Ελληνας το ελάχιστο που είχα υποχρέωση να κάνω προς την πατρίδα και την οικογένειά μου, ήταν να γίνω χρυσαυγίτης, εκεί που ανήκα τόσα χρόνια και το γνωρίζουν όλοι, για το συμφέρον της πατρίδας μου και της οικογένειάς μου. Οσο για τα "προνόμια" που αναφέρει ο κ. Μαντάς, εγώ δε βγήκα ποτέ στην τηλεόραση, ποτέ δε χρησιμοποίησα τη γνωριμία μου με τον κ. Σαμαρά. Και για να το πω πιο χοντρά, όπως λέει και ο λαός μας, δεν έχω πάρει από τον κ. Σαμαρά και από το κόμμα που σήμερα είναι πρόεδρος, ούτε καρφίτσα».Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/kommata/item/25491-nea-dimokratia-diagrafes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα