Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Έκτακτο Δ.Σ. για τα οικονομικά του Δήμου πρότεινε ο Κουκούμης!


Σχόλια "Αδιακρίτως" στο Θάρρος 
«Καύσιμα έχουμε!», είπε ο Κόλλιας αλλά κανένας δεν τον πίστεψε.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, την περασμένη Πέμπτη, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, προ ημερήσιας διάταξης ανέφερε πως, σύμφωνα με το νόμο, η Οικονομική Επιτροπή ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζει κατάσταση εσόδων και εξόδων του Δήμου.
Η έκθεση αυτή, με τυχόν παρατηρήσεις, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου.
«Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο και νομίζω και για εσάς είναι καλό και για τους υποψηφίους να έχουν μια πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου», ο κ. Κουκούμης πρότεινε να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, όπου να δοθεί η πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου!
Η.Γ.

«Καύσιμα έχουμε!», είπε ο Κόλλιας αλλά κανένας δεν τον πίστεψε.
Τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου, με το «λεφτά υπάρχουν», μου θύμισε το απόγευμα της Πέμπτης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο απερχόμενος δήμαρχος, Κώστας Κόλλιας. Σε σχετική αναφορά - ερώτηση του προέδρου της Τ.Κ. Αρμενιών Παναγιώτη Καλογερόπουλου για τα καύσιμα οχημάτων και μηχανημάτων, απάντησε πως «καύσιμα υπάρχουν!».Ο κ. Καλογερόπουλος είπε πως το πρωί της ίδιας μέρας «βρέθηκα προ εκπλήξεως, όταν μου είπαν ότι η τσάπα του Δήμου έχει πετρέλαιο μέχρι τις 10 - 11 η ώρα. Από εκεί και μετά, θα 'ρχοταν στο χωριό, αλλά δεν ήρθε, γιατί δεν είχε πετρέλαιο. Εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα! Τι φταίει; Ποιος δεν πλήρωσε το βενζινά για να συνεχίσει η τσάπα να δουλεύει; Και με ποιο δικαίωμα η τσάπα κάθεται από ένα σημείο και μετά;».
Διαβάστε τώρα με προσοχή την απάντηση του απερχόμενου δημάρχου: «Αυτή η καραμέλα, δεν έχουμε καύσιμα και ιστορίες, παρακαλώ να τελειώνει (στο σημείο εκείνο χτύπησε και το χέρι στο έδρανο). Να τε-λειώ-νει! Τελεία!».
Τον ρωτά ο Σωτήρης Μπακούρος: «Δηλαδή, ψέματα λέει ο πρόεδρος;».
Απαντά ο κ. Κόλλιας: «Να τε-λειώ-νει!». «Κάποιος θα του το είπε», του λέει σύμβουλος του δημάρχου και ο κ. Κόλλιας ξαναλέει: «Να τε-λειώ-νει! Δε μ' ενδιαφέρει (σ.σ. αν του το είπε κάποιος του προέδρου). Ο Δήμος δεν είναι ρεμπέτ ασκέρ. Ποιος το είπε και ποιος δεν το είπε. Ο Δήμος είναι συγκροτημένος! Λοιπόν, καύσιμα έχουμε. Τελεία και παύλα!».
Ε, μετά του απάντησε ο πρόεδρος των Αρμενιών ότι οι αντιδήμαρχοι του το είπαν ότι δεν έχει καύσιμα η τσάπα!
Έπειτα από αυτό, ποιος να πιστέψει και πώς και γιατί τον κ. Κόλλια που είπε ότι «καύσιμα έχουμε»;
Η.Γ.

«Βραβείο Κουράφαλου» στις εκλογές στην Τριφυλία!
Εάν οι πληροφορίες που φτάνουν σε μένα, από διάφορες πηγές, σχετικά με την κατάρτιση και συγκρότηση των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές στην Τριφυλία, ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα - δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω, αλλά θα περιμένω να τους δω επισήμως -, τότε, όντως, όπως λένε φίλοι μου, ένας συνδυασμός άνετα θα παίξει, μακράν των άλλων, για το «Βραβείο Κουράφαλου»!
Η.Γ.

Άλλο ανανέωση και άλλο αναπαλαίωση!
Ξερόλας δεν ήμουν και δεν πρόκειται να διεκδικήσω ποτέ τον τίτλο από κανέναν! Για να μην ξεχάσουμε, όμως, στην Τριφυλία ακόμη και αυτά τα λίγα αλλά στοιχειώδη και ουσιώδη - θέλω να πιστεύω -, η ανανέωση δεν έχει καμία σχέση με την αναπαλαίωση! Είναι τελείως διαφορετικές οι έννοιες, ιδίως όταν έχουν εφαρμογή στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση! Μην μπερδευόμαστε!
tharrosnews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΜαρτίου 27, 2014

    Τελικά οι εκλογές πρέπει να γίνονται το αργότερο κάθε 6 μήνες.. Nαι, ναι και δεν ακούω κουβέντα για το τεράστιο κόστος που θα σήμαινε κάτι ανάλογο.. Μια ματιά στις ‘’δραστηριότητες των υποψηφίων δημάρχων ‘’ 2 μήνες πριν τις εκλογές θα σας πείσει για την αναγκαιότητα αποδοχής της πρότασης μου.
    Το τι έργα υπογράφονται, αρχίζουν, ολοκληρώνονται, τι πακέτα τροφίμων σε άπορους φοιτητές στέλνονται, τι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους δημότες γίνονται κλπ ..δεν μπορείτε να φανταστείτε.. Μήπως να το ξανασκεφτούμε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα