Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

H Κυπαρισσία κατέκτησε για πρώτη φορά το Κύπελλο Μεσσηνίας! - νίκησε στα πέναλτι στον τελικό την Εράνη


Κυπελλούχος Μεσσηνίας για πρώτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε σήμερα το βράδυ η Κυπαρισσία, η οποία νίκησε στην διαδικασία των πέναλτι την Εράνη (1-1 η κανονική διάρκεια και τα πέναλτι) μετά από ένα δραματικό τελικό που έγινε στο κατάμεστο από φιλάθλους Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία!
Ο τελικός ήταν μια επανάληψη του προ διετίας τελικού μεταξύ των δύο ομάδων. Τον Απρίλιο του 2012 η Εράνη είχε επικρατήσει στα πέναλτι μέσα στην Κυπαρισσία, όμως σήμερα ήταν η σειρά των «κυανόλευκων» να χαμογελάσουν στη... ρώσικη ρουλέτα και στο τέλος να πανηγυρίσουν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου! Μετά το τελευταίο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μιτρόφ ακολούθησε ένα έξαλλο πανηγύρι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι άνθρωποι της Κυπαρισσίας ήθελαν πολύ αυτό τον τίτλο.
Αυτό ήταν κάτι που φάνηκε και στην διάρκεια του αγώνα, αφού η Κυπαρισσία έκανε πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι, είχε δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Το ότι δεν κέρδισε νωρίτερα, οφείλεται στο γεγονός ότι αντιμετώπισε μια εξ ίσου παθιασμένη ομάδα, την πολυνίκη του θεσμού Εράνη, η οποία στους 8 τελευταίους τελικούς που είχε δώσει είχε κατακτήσει ισάριθμα κύπελλα!Οι Φιλιατρινοί πάλεψαν όσο μπορούσαν το ματς και είχαν μοιραίο παίκτη τον Κόλλια ο οποίος έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες, μια στο ξεκίνημα του αγώνα και μια στην παράταση.
Επόμενος στόχος της Κυπαρισσίας δεν είναι άλλος από την δεύτερη κούπα, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το νταμπλ!
Βοηθοί του Τσκεούρα ήταν η Αθανασόπουλου και ο Αδαμόπουλος, που είχαν πολύ καλή παρουσία. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κόλλιας (38'), Παναγόπουλος (57'), Κιούτακ (68'), Γιάννης (68'), Μιτρόφ (77'), Αλμπαν (84'), Κώτσος (104'), Σιγέρης (104), Ασημακόπουλος (115').
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγερόγλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μανδραπήλιας, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Μιτρόφ, Ντιόπ, Στρέπι, Μητρόπουλος (74' Σιγέρης - 106' Σούπουλι), Παναγόπουλος.
Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Δαλαβούρας, Σταματόπουλος, Μπίζος, Ζαφείρης, Κωνσταντόπουλος.
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Μπεγκελτζής (106' λ.τ. Ασημακόπουλος), Αλμπαν, Μιχαλακόπουλος, Γιάννης, Μοροσάνου (20' λ.τ. Αναστασόπουλος), Κιούτακ (119' Κωνσταντόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Κώτσος, Κόλλιας, Χρονόπουλος.
Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Νικολόπουλος, Βασιλόπουλος, Χότι, Φαρμάκης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8' Πολύ μεγάλη ευκαιρία η Εράνη! Μετά από σουτ του Κιούτακ η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και στρώθηκε στον Κόλλια ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Ντουγερόγλου και έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο γκολκίπερ της Κυπαρισσίας απόκρουσε εντυπωσιακά.

20' Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για την Εράνη! Χτύπησε ο Μοροσάνου και την θέση του πήρε ο Αναστασόπουλος.

25' Σέντρα Μανδραπήλια, ο Αναστασόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι, κόρνερ.

26' ΓΚΟΛ 1-0 η Κυπαρισσία με κεφαλιά του Στρέπι μετά από κόρνερ του Λυδιώτη! Ο Στρέπι πήρε την κεφαλιά από τον Αθανασόπουλο που έκανε κακή εκτίμηση της φάσης.

40' Σκληρό φάουλ του Κόλλια στον Ντιόπ, φώναξαν οι άνθρωποι της Κυπαρισσίας ζητώντας δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Κόλλια. Ο Τσεκούρας (που πάντως έδειξε από την αρχή διάθεση να αποφύγει τις κάρτες) έδωσε το φάουλ ωστόσο έκρινε ότι δεν έπρεπε να βγει κάρτα.

47' Σέντρα Μανδραπήλια, προβολή του Μητρόπουλου, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

56' Δοκάρι η Κυπαρισσία! Πάσα του Στρέπι στον Μητρόπουλο που σούταρε από αριστερά όμως η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

58' Φάουλ του Κώτσου, γυριστή κεφαλιά του Κιούτακ όμως μπλόκαρε ο Ντουγερόγλου.

78' ΓΚΟΛ 1-1 ισοφάρισε η Εράνη με τον Χρονόπουλο! Ο Κώτσος εκτέλεσε φάουλ και ο Χρονόπουλος με κεφαλιά ισοφάρισε, λάθος έξοδος του Ντουγερόγλου που φέρει ευθύνη.

79' Αψιμαχίες μεταξύ παικτών των δύο ομάδων που δεν πήραν έκταση.

84' Ο Αλμπαν έριξε τον Στρέπι έξω από την περιοχή και ο Τσεκούρας έδειξε φάουλ και κίτρινη. Οι φίλαθλοι της Κυπαρισσίας διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας απευθείας κόκκινη και υπήρξε ένταση στην εξέδρα με μερικούς φιλους της Κυπαρισσίας να κάνουν έντονη φραστική επίθεση στον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Αριστίεδη Σταθόπουλο! Υπήρχε πάντως ένας αμυντικός δίπλα στον Αλμπαν, οπότε μάλλον η απόφαση του Τσεκούρα ήταν σωστή.

94' Κόρνερ του Λυδιώτη και κεφαλιά του Στρέπι, όμως ο Γιάννης απομάκρυνε με κεφαλιά τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στη γραμμή του τέρματος.

104' Φοβερό σουτ από 30 μέτρα από τον Γιαννόπουλο, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Δεύτερο δοκάρι για την Κυπαρισσία στο ματς.

107' Απίστευτη ευκαιρία η Εράνη. Πάσα Ασημακόπουλου στον Κόλλια αυτός βρέθηκε απέναντι στον Ντουγερόγλου αλλά πλάσαρε άουτ.

108' Φάσης διαρκείας στην περιοχή της Εράνης, σουτ του Στρέπι από κοντά, η μπάλα ελάχιστα άουτ!

112' Ο Σούπουλι έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε λίγο έξω, κόρνερ.

113' Ο Στρέπι έκανε την κοντινή κεφαλιά, σωτήρια απόκρουση του Αθανασόπουλου σε κόρνερ. Δεύτερη κλασική ευκαιρία για την Κυπαρισσία μέσα σε ένα λεπτό!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
(Κ) Λυδιώτης 1-0
(Ε) Κώτσος 1-1
(Κ) Ανδρουτσής 2-1
(Ε) Γιάννης 2-2
(Κ) Παναγόπουλος 3-2
(Ε) Χρονόπουλος απόκρουση
(Κ) Στρέπι 4-2
(Ε) Κόλλιας 4-3
(Κ) Μιτρόφ 5-3
Source: http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα