Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προηγούνται σε σταυρούς στην Τριφυλία

Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
Ηχηρές εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, επιφύλασσε η προτίμηση, επιλογή και σταυροδοσία των πολιτών στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των τεσσάρων συνδυασμών στο Δήμο Τριφυλίας.
Όπως φαίνεται - έστω και από «ανεπίσημα» στοιχεία -, μένουν εκτός του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, είτε εκλεγεί δήμαρχος ο Παναγιώτης Κατσίβελας είτε εκλεγεί ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της απερχόμενης συμπολίτευσης που ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του κ. Κατσίβελα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Βιβή Παντελάκη και Παναγιώτης Σουρέτης από τη Δ.Ε. Φιλιατρών και ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Δημήτρης Μπασδάνης από τη Δ.Ε. Αετού.
Ο τελευταίος δεν εκλέγεται σε καμία περίπτωση, καθώς η Δ.Ε. Αετού είναι διεδρική εκλογική περιφέρεια και τη μία έδρα καταλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους του επιτυχόντος συνδυασμού και τη δεύτερη ο πρώτος του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού (μείζονος μειοψηφίας). Είτε εκλεγεί ο κ. Κατσίβελας είτε εκλεγεί ο κ. Ανδρινόπουλος, οι δύο πρώτοι των συνδυασμών αυτών είναι ο Γιάννης Μερκούρης και ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής, με τον κ. Μπασδάνη να είναι δεύτερος σε ψήφους στο συνδυασμό του κ. Κατσίβελα με τον οποίο ήταν υποψήφιος.Ο Παναγιώτης Σουρέτης, υποψήφιος του συνδυασμού του κ. Κατσίβελα, μένει εκτός, αφού είναι πέμπτος σε ψήφους από τη Δ.Ε. Φιλιατρών. Ακόμη κι εάν εκλεγεί ο κ. Κατσίβελας, δεν εκλέγει πέντε δημοτικούς συμβούλους στη Δ.Ε. Φιλιατρών.
Η, δε, Βιβή Παντελάκη, απερχόμενη πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας - δημοτική σύμβουλος Φιλιατρών, φέρεται να μην εκλέγεται, καθώς καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού Κατσίβελα στα Φιλιατρά. Ακόμη κι αν εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Κατσίβελας, με βάση την κατανομή που εκτιμάται πως γίνεται στις έδρες, δεν εκλέγει τέσσερις συμβούλους στη Δ.Ε. Φιλιατρών, αλλά μόλις τρεις!
Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο κ. Κατσίβελας, από το συνδυασμό του θα μείνει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και ο νυν αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Τάσος Πούλος, που είναι τρίτος σε ψήφους, μιας και ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας θα εκλέξει μόνον 2 στη Δ.Ε. Φιλιατρών.
Στα Φιλιατρά, έδρα φέρεται να καταλαμβάνει η Ρ.Α.ΚΙ. με πρώτο σε ψήφους τον Δημήτρη Τάμπαση, ενώ φέρεται πως ίσως εκλέγει έδρα στην Κυπαρισσία και όχι, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, στη Δ.Ε. Αυλώνος, την οποία θα καταλάβει ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα πάρει την έδρα, όπως εκτιμάται, στη Δ.Ε. Φιλιατρών, την οποία θα καταλάβει ο επικεφαλής Σαράντος Κουκούμης. Σημειώνεται πως μέχρι και αργά χθες το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστή, επίσημα από το Πρωτοδικείο, η κατάταξη των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Τριφυλίας με βάση τους σταυρούς προτίμησης. Τα αποτελέσματα που αναφέρουμε είναι ανεπίσημα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διαθέσιμα ο Δήμος Τριφυλίας και οι συνδυασμοί από τους εκλογικούς τους αντιπροσώπους. Επίσης, η τελική κατανομή των εδρών στον επιτυχόντα και τον πρώτο επιλαχόντα συνδυασμό θα γίνει μετά και την επαναληπτική εκλογή της Β' Κυριακής. Έτσι, μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ως προς τις Δ.Ε. που παίρνουν οι δύο αυτοί συνδυασμοί τις έδρες.
Με βάση αυτά τα στοιχεία οι υποψήφιοι που φέρονται να προηγούνται είναι:
Από το συνδυασμό «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου στη Δημοτική Ενότητα Αετού οι Αλέξανδρος Κουτρουμπής και Γεώργιος Αντωνόπουλος, στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος οι Γεώργιος Γαλάνης και Μιλτιάδης Νασόπουλος, στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων οι Γεώργιος Σκιαδάς, Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, Πολυχρόνης Κουνάβης, Παναγιώτα Λάππα, Ιωάννα Γκλιάτα - Κατσούλα, στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας οι Σωτήρης Μπακούρος, Δημήτρης Κουτσούλης, Θεόδωρος Γκρίτζαλης και Δημήτρης Γιαννόπουλος, στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών οι Ανδρέας Στεργιόπουλος, Γεώργιος Ασημακόπουλος, Γεώργιος Γεωργακόπουλος και Ιωάννης Σάκκουλας, στη Δημοτική Ενότητα Τριπύλης ο Ιωάννης Βασιλόπουλος.
Από το συνδυασμό «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» του Παναγιώτη Κατσίβελα στη Δημοτική Ενότητα Αετού οι Ιωάννης Μερκούρης και Δημήτρης Μπασδάνης, στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος οι Σπύρος Χρονόπουλος και Γεώργιος Τσακανίκας, στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων οι Ιωάννης Αδρακτάς, Αλέξανδρος Τζωρτζίνης, Ιωάννης Κατσούλας, Ιωάννης Καλκαβούρας και Αναστάσιος Αδρακτάς, στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας οι Παναγιώτης Τσίγγανος, Μαρία Πανουσιοπούλου, Ζαχαρίας Κανελόπουλος και Γιαννούλα Κωνσταντέλλου, στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών οι Δημήτριος Σαρμαντζής, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Αναστάσιος Πούλος και Βιβή Παντελάκη, στη Δημοτική Ενότητα Τριπύλης ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.
Από τη Ρ.Α.ΚΙ. του Γιώργου Θεοδωρακόπουλου, στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος (σ.σ. ωστόσο, αν τελικά πάρει εκεί έδρα, θα την πάρει ο επικεφαλής) πρώτος σε ψήφους είναι ο Ιωάννης Παρασκευόπουλος, στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας ο Νώντας Βουδούρης, στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ο Ηλίας Μπουντουβάς και στη Δ.Ε. Φιλιατρών ο Δημήτρης Τάμπασης.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Σαράντου Κουκούμη, στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας πρώτη σε ψήφους είναι η Ειρήνη Κουκούμη, στη Δ.Ε. Φιλιατρών ο Νικόλαος Μητρομάρας και στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ο Σπυρίδωνας Καμινάρης.
 Πηγή: tharrosnews.gr

3 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 22, 2014

    ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ......
    ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ....ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ....
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.....
    ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ,
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΒΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΜαΐου 22, 2014

    Κύριε Γιαννόπουλε, μπορείτε να μας πείτε γιατι στην εφημερίδα σας κ σε κανένα ΜΜΕ της Μεσσηνίας δεν γράφετε να ενημερωθούν οι Δημότες Τριφυλίας για το κώλυμα εκλογιμότητας του Τάκη Κατσίβελα που είναι Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ.;;;;;;; Γιατι σιωπάτε όλοι σας στα ΜΜΕ και δεν λέτε την αλήθεια στους Δημότες να γνωρίζουν τι ψηφίζουν;;;;; Στο διαδίκτυο έχει αναδειχθεί το κώλυμα εκλογιμότητας το οποίο ισχύει όπως διαβεβαιώνουν έγκριτοι νομικοί. Τα ΜΜΕ της Μεσσηνίας γιατι σιωπούν;;;;;; Υπάρχει εντολή για βουλωμένα στόματα και κατευθυνόμενη ενημέρωση από την Κυβέρνηση και την ΝΔ;;;;;;; Φοβόσαστε όλοι στα ΜΜΕ τον κ. Κατσίβελα επειδή είναι συγγενείς η γυναίκα του με τον Πρωθυπουργό;;;;; Όλοι γνωρίζετε το κώλυμα εκλογιμότητας αλλά κανένα ΜΜΕ στην Μεσσηνία δεν το αναφέρει. Θέλετε να παραδοθεί ο Δήμος με έμεσσο τρόπο σε άλλον που δεν θα μπορούσε να εκλεγεί από υποψήφιος Δήμαρχος; Τί βρώμικα παιχνίδια είναι αυτά με τον κ. Κατσίβελα, τη Κυβέρνηση, τον Σαμαρά και τα ΜΜΕ στην Μεσσηνία;;;;;;; Ο κ. Κατσίβελας έχει κώλυμα εκλογιμότητας και ποτέ δεν μπορεί να αναλάβει Δήμαρχος και 100% να λάβει στις εκλογές. Γιατι κρύβεται την αλήθεια από τους Δημότες Τριφυλίας;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΜαΐου 23, 2014

    Έχει απαντήσει αρκετές φορές ο κ. Κατσίβελας σε διάφορα blogs και ιστοσελίδες. Δεν έχει κώλυμα εκλογιμότητας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα