Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Λίβελος Μπρεδήμα με πολλούς αποδέκτες

Αναφέρεται σε μαχαιρώματα συνοδοιπόρων του στο παρελθόν
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Το - κατά γενική ομολογία - άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα του συνδυασμού της «Αλλαγής για το Δήμο Καλαμάτας» έχει συγκεκριμένες εξηγήσεις. Ορισμένες από αυτές υποδεικνύει με γραπτή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού, Θόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος καταγγέλλει περίεργα παιχνίδια μεταξύ πρώην υπουργού και δημάρχου και πρώην βουλευτών, με τους οποίους τονίζει ότι «κάποτε συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες».
Συγκεκριμένα, με αφορμή το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών στο Δήμο Καλαμάτας, προέβη στην εξής γραπτή δήλωση: «Ειλικρινά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Καλαμάτας και των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας, που μας στήριξαν με την ψήφο τους, καθώς και όλους τους υποψηφίους, τα στελέχη και τους εθελοντές του συνδυασμού μας, που στάθηκαν όρθιοι παρά τις απίστευτες πιέσεις που τους ασκήθηκαν.Καταφέραμε, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις ενός συγκεκριμένου εντύπου να κατασυκοφαντήσει την προσπάθειά μας και να αποτρέψει την κάθοδό μας στις εκλογές, εμείς να είμαστε και πάλι παρόντες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Αντιμετωπίσαμε την παλαιοκομματική νοοτροπία του δημάρχου Π. Νίκα, με έργα της τελευταίας στιγμής (ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις ιδιωτικών δρόμων), με δάνεια που χρέωσαν τους δημότες, και τις προεκλογικές προσλήψεις. Τη συνεργασία του στο σκοτάδι για να μην ακούγεται η φωνή του ελέγχου που του ασκήσαμε. Η ασυμβίβαστη στάση μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας, των κατοίκων του Δήμου και η αντίδρασή μας στα έργα βιτρίνας, κι αυτά στο κέντρο της πόλης, ήταν αυτά που τον ενοχλούσαν περισσότερο.
Φυσικά, το τελικό αποτέλεσμα δε μας ικανοποιεί, αλλά, όπως πολύ σωστά διδάσκει η ιστορία, “τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα”, με τους αποστάτες και τους ηθικούς αυτουργούς. Έτσι, παρά το γεγονός ότι δώσαμε χώρο και ευκαιρίες στη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου με καθαρά αυτοδιοικητικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά, η προσπάθειά μας αυτή δε βρήκε υποστήριξη. Κι όταν μπροστά στο αδιέξοδο αποφασίσαμε να σηκώσουμε και πάλι το σταυρό, πολεμηθήκαμε από ανθρώπους, κυρίως, με τους οποίους κάποτε συμπορευθήκαμε σε κοινούς αγώνες.
Και βεβαίως, όλοι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο. Πλην του πρώην δημάρχου Καλαμάτας Χρήστου Μαλαπάνη, Διονύση Αλευρά, Γιώργου Νταγιόπουλου, Δημήτρη Πουλόπουλου και Γιάννη Μπούρα κ.ά. Μέρος της παράταξης πολέμησε – άγνωστο γιατί - την υποψηφιότητά μου και τους πολίτες που μας ακολούθησαν. Ο κρυφός πόλεμος κατευθύνθηκε από το περιβάλλον πρώην υπουργού και δημάρχου, από επώνυμα στελέχη πολιτικών γραφείων πρώην βουλευτών, οι οποίοι προτίμησαν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, να συμμαχήσουν πολιτικά – ανοικτά ή κρυφά - με αντίπαλη παράταξη, παρά το αυτονόητο. Και τα κατάφεραν, μέχρι ενός σημείου…
Ο τελικός τους στόχος, όμως, δεν επετεύχθη, γιατί, τελικά, θα είμαστε και πάλι παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίπλα στους δημότες, στους ανθρώπους που υποφέρουν, για περισσότερη αλληλεγγύη και Δημοκρατία στο Δήμο Καλαμάτας.
Εμείς, το συμβόλαιο τιμής που έχουμε υπογράψει με το λαό θα το τιμήσουμε. Άλλοι είναι αυτοί που το πρόδωσαν “αντί πινακίου φακής”. Και ως τέτοιοι, θα μείνουν μια για πάντα στο πολιτικό περιθώριο». 

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα