Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ιδια σύνταξη για όλους τους Ελληνες από το 2017


Tαμείο με ενιαίο κανονισμό ασφάλισης - Σχόλιο του υπουργείου Εργασίας
Τη λειτουργία από το 2017 ενός ενιαίου ταμείου συντάξεων για όλους, με ενιαίο κανονισμό ασφάλισης και παροχών προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα. Πρόκειται για το Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο (ΕΕΑΤ) για τους συνολικά 11,5 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μέτρο που προβλέπεται ως εναλλακτικό σενάριο και στο προσχέδιο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την διοικητική ενοποίηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης έχει ήδη συζητηθεί με την τρόικα, η οποία το υποστηρίζει.
Το νέο Ταμείο θα διέπεται από την εφαρμογή ενιαίων κανόνων σε ό,τι αφορά τις γενικές παροχές και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Αντίστοιχα, η είσπραξη εισφορών, η οικονομική διαχείριση και η απονομή σύνταξης θα ακολουθούν ενιαίους κανόνες.

Σχόλιο του υπουργείου Εργασίας

Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για τη δημιουργία ενός και μόνο ασφαλιστικού ταμείου ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εργασίας σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα «ΝΕΑ».

Αναφερόμενο στο δημοσίευμα που παρουσιάζει ως ειλημμένη την απόφαση δημιουργίας ενός και μόνο ασφαλιστικού ταμείου για όλους τους εργαζόμενους της χώρας, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι «στο πλαίσιο της αναγκαίας διοικητικής αναδιάρθρωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για τον οργανωτικό εξορθολογισμό, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την οικονομική αποτελεσματικότητά του, εξετάζει διάφορα σενάρια διοικητικών (και μόνο) αλλαγών, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα