Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Βόμβα Καρχιμάκη: Λείπουν έγγραφα από τη δικογραφία της Proton


Για στοιχεία που έχουν εξαφανιστεί ή αποσιωπούνται σκόπιμα αναφορικά με την ύποπτη πώληση της «αμαρτωλής» Proton Bank κάνει λόγο το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και διερωτώμενος αν έχουν γνώση των γεγονότων αυτών οι οικονομικοί εισαγγελείς.

«Μια πρωτοφανής, μεθοδευμένη και παράνομη σύγκρουση συμφερόντων εκτυλίχθηκε με ευθύνη της διοίκησης της κεντρικής τράπεζας Ελλάδος, στην πώληση της PROTON BANK, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν με εκατοντάδες εκατ. ευρω και οι έλληνες φορολογούμενοι καταθέτες και το ελληνικό δημόσιο», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Καρχιμάκης, και εξηγεί:

«Η Επιτροπή λοιπόν Τραπεζικών και Πιστοδοτικών θεμάτων της κεντρικής τράπεζας οπως συζητείται, υπό την ευθύνη της διοίκησης της, ΕΝΕΚΡΙΝΕ την συμμετοχή -έλεγχο Λαυρεντιάδη στην PROTON μέσω της υπ.αριθμ.295/30-3-2010 Θέμα 4 απόφασης της. Μήπως όμως πρέπει να ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ αν υπάρχει απόφαση της ίδιας επιτροπής, την ίδια ημερομηνία που φέρεται ότι έχει αποκρυβεί σκόπιμα και μεθοδευμένα, από τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με την οποία προσδιορίζεται ΥΠΕΡΒΑΣΗ στα χρηματοδοτικά ανοίγματα του ομίλου Λαυρεντιαδη ύψους περίπου 170 εκατ.ευρω;»«Αν αυτό ίσχυε, τότε γιατί του δόθηκε ο έλεγχος της τράπεζας;», διερωτάται ο Μιχάλης Καρχιμάκης, και συνεχίζει: «ΙΣΧΥΕΙ ότι στην τράπεζα ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ κύρωση και με αυτή την ενέργεια της ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να εξαλείψει την υπέρβαση μέχρι τα τέλη του 2010 ενώ στο μεταξύ, το πόσο της υπέρβασης των 170 εκατ ευρώ αφαιρείται από τα εποπτικά της κεφάλαια με αποτέλεσμα να ειναι πλέον ανεπαρκείς οι δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας; Πρόκειται η δεν πρόκειται για μια πρωτοφανή σύγκρουση συμφερόντων; Ειναι τελικά δυνατόν να ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ με παράνομο και ύποπτο τρόπο από την αρμόδια για αυτό κεντρική τράπεζα ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ μιας τραπεζας σε επιχειρηματία που όχι απλά έχει λάβει απο την τράπεζα αυτή σημαντικά δάνεια αλλά αυτά ακριβώς τα δάνεια επιφέρουν στην τραπεζα κυρώσεις και απώλεια εποπτικών κεφαλαίων; Ποια η σκοπιμότητα;».

«Τα γνωρίζουν άραγε όλα αυτά οι οικονομικοί εισαγγελείς και οι εισαγγελείς Διαφθοράς; Αν δεν τα γνωρίζουν μήπως πρέπει να διευρύνουν την έρευνα και να αποδώσουν ευθύνες για τα χρήματα που χάθηκαν και από τους έλληνες καταθέτες και από το δημόσιο σε βάρος τελικά του κόσμου που δοκιμάζεται από την κρίση;», καταλήγει ο κ. Καρχιμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα