Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

«Χαράτσωμα» 80.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Τριφυλίας!

Ούτε και ο Δήμος Τριφυλίας γλιτώνει το βαρύ «χαράτσωμα» που επιβάλλει η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ, αφού καλείται να πληρώσει περίπου 80.000 ευρώ!
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μάλιστα, έγινε τροποποίηση του προϋπολογισμού για την εγγραφή κωδικού και συγκεκριμένης πίστωσης για την 1η δόση, που ανέρχεται σε 13.730 ευρώ!
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί μόνο για τα καταγεγραμμένα ακίνητα του Δήμου, για τα οποία υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας και όλα τα σχετικά έγγραφα, συμπληρώνοντας πως η τροποποίηση του προϋπολογισμού γίνεται για να έγγραφή κωδικός και πίστωση μόνο για την 1η δόση, από τις 6, που είναι 13.730 ευρώ, ενώ περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο από το υπουργείο για να δουν τι θα γίνει.
Δημοτικοί σύμβουλοι, σχολιάζοντας, τόνισαν πως το κράτος «χαρατσώνει» τους Δήμους και ό,τι τους δίνει από τη μία, με τη ΣΑΤΑ για παράδειγμα, τους το παίρνει με τον ΕΝΦΙΑ!
Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, έκανε λόγο για πρόσθετη φορολογία που έχει ως συνέπεια να επιβαρυνθεί ο Δήμος, τονίζοντας ότι θα έπρεπε τα δημόσια και δημοτικά κτήρια να έχουν απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ.
Ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής μειδίασε για τον ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, για να προσθέσει πως «όταν βρίσκεσαι προ τετελεσμένων γεγονότων, τα αποδέχεσαι».
Η κα Πανουσιοπούλου τόνισε πως πρέπει να γίνει η εγγραφή κωδικού και πίστωσης για την 1η δόση, επειδή σε διαφορετική περίπτωση θα φαίνεται ως οφειλή του Δήμου και δε θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα.


του Ηλία Γιαννόπουλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα