Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Είδηση που Σοκάρει: Βγάζουν τη γυμναστική από τα σχολεία!


Τη χαρά τους θα βρουν οι αγύμναστοι και ασθενικοί έφηβοι, που βλαστημούν κάθε φορά που έρχεται η ώρα του μαθήματος της γυμναστικής και αυτό γιατί το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στη βαθμιαία υποβάθμιση και περιορισμό του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα, παρά τις αντιδράσεις που έχουν επί του θέματος τα κόμματα, οι βουλευτές και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Και μπορεί για τους φιλάσθενους το μέτρο αυτό να ακούγεται ειδυλλιακό, αλλά το αποτέλεσμα είναι να υποβαθμίζεται προοδευτικά ο αθλητισμός στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, πέρα από τη μείωση μιας ώρας από το προηγούμενο σχολικό έτος με την εφαρμογή του Ν.4186/2013 και του Φ.Ε.Κ 2121/Β/2013, φέτος οι ώρες διδασκαλίας θα μειωθούν παραπάνω στη Β΄ Γυμνασίου και στη Β΄ Λυκείου κατά μια επιπλέον ώρα.
Αναλυτικά από το σχολικό έτος 2014-2015 οι ώρες γυμναστικής διαμορφώνονται ως εξής: δύο ώρες ανά εβδομάδα στις τάξεις Α’, Β’, Γ” Γυμνασίου, δύο ώρες την εβδομάδα στην Α” Λυκείου και μια ώρα την εβδομάδα στις τάξεις Β” και Γ” Λυκείου.
Όσο για τη Γ΄ τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων; Eκεί δεν υπάρχει καμία ώρα για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Ενώ στο Δημοτικό, αν και θα έπρεπε οι ώρες να είναι αυξημένες θα παραμείνουν στις δύο την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις.

Οι ενέργειες των υπευθύνων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αντικρούονται με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 10ης Νοεμβρίου του 2007 βάσει του οποίου τα κράτη μέλη καλούνται «να καταστήσουν τη Φυσική Αγωγή υποχρεωτική στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να αποδεχθούν την αρχή σύμφωνα με την οποία στο ωρολόγιο πρόγραμμα θα εξασφαλίζονται τουλάχιστον τρία μαθήματα Φυσικής Αγωγής την εβδομάδα, ενώ τα σχολεία πρέπει να ενθαρρύνονται να επεκτείνουν το ελάχιστο αυτό όριο όσο το δυνατόν περισσότερο».
Ομάδα εκπαιδευτικών που διαμαρτύρεται για το «κούρεμα» των ωρών, πρότεινε στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο, να αυξηθούν οι ώρες της σωματικής αγωγής σε όλες τις τάξεις, αφού κάτι τέτοιο δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, μιας και το απαραίτητο προσωπικό υπάρχει ήδη και άρα δεν θα χρειαστεί να γίνει κάποια ακόμη πρόσληψη.
Ίδωμεν…

enallaxnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα