Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

«Μπουρλότο» Σταθάκη στην κυβέρνηση! «Το χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022…»


Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να υποστήριζε μέχρι πρότινος, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του  ΣΥΡΙΖΑ, πως το «χρέος δεν είναι βιώσιμο» και ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα συζήτηση για την αναδιάρθρωσή του, ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε ότι είναι βιώσιμο!

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνο-Γερμανικό Business Forum του Economist που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως «το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022» και ότι «μετά θα χρειαστεί νέος γύρος συζητήσεων…».
Παράλληλα, τόνισε πως «οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό θα περάσουν από τη Βουλή
χωρίς μεγάλα προβλήματα», σημειώνοντας πως «τα σχετικά νομοσχέδια θα πάνε στη Βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που αναμένεται στις 22 Απριλίου».
Αναφερόμενος εξάλλου στις ιδιωτικοποιήσεις, είπε πως «ο αρχικός στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ δεν ήταν ρεαλιστικός και τώρα ο στόχος είναι τα 15 δισ. ευρώ, που όμως μπορεί να καταλήξει να είναι και μικρότερος». Όπως δήλωσε ο ίδιος, «βλέπει» ισχυρή κυκλική ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, ενώ εκτίμησε πως «το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη το β’ εξάμηνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα