Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Δραγασάκης: Χρειαζόμαστε νέο μοντέλο ευρηματικής διακυβέρνησης

Στη λογική μας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος για την στελέχωση του κράτους, "δεν υπάρχουν δικοί μας"
Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση εντός του Απριλίου τόνισε, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο οι παραδοχές της πρώτης αξιολόγησης, να είναι έγκυρες και οι στόχοι υλοποιήσιμοι. Κοινό συμφέρον όλων, είπε ο κ. Δραγασάκης, να μην υπάρχει αβεβαιότητα.
Ο αντιπρόεδρος
της κυβέρνησης έκανε δε λόγο για «ένα νέο μοντέλο ευρηματικής διακυβέρνησης που χρειάζεται στην χώρα.»
Στη λογική μας, ανέφερε για την στελέχωση του κράτους, «δεν υπάρχουν δικοί μας» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης, ενώ εξήγγειλε τη σύσταση αναπτυξιακών ταμείων για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δανείων κυρίως μικρομεσαίων και καινοτόμων επιχειρήσεων.


Σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων, όπως ο Βάλντις Ντομπρόβσκις σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε, «όλα στη χώρα μας πήγαιναν καλά μέχρι που έγινε κυβερνητική αλλαγή», αναρωτήθηκε: «Αν τα πράγματα ήταν τόσο καλά, γιατί διακόπηκε η χρηματοδότηση το καλοκαίρι του 2014; Aν τα πράγματα πήγαιναν τόσο καλά, γιατί δεν έγινε συζήτηση και ρύθμιση του χρέους όπως προβλεπόταν στη συμφωνία του Eurogroup το 2012; Αν τα πράγματα πήγαιναν τόσο καλά γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η 5η αξιολόγηση; Γιατί έπρεπε να στηθεί όλος αυτός ο μηχανισμός πίεσης στη νέα κυβέρνηση ενάντια στη λαϊκή εντολή για να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση την 5η αξιολόγηση του παλαιού προγράμματος, που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε υλοποιήσει;»

Στην ουσία, σημείωσε, το τρίτο μνημόνιο σε μεγάλο βαθμό είναι η πέμπτη αξιολόγηση που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα