Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

V. Dombrovskis: «Χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να συζητηθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα»

V. Dombrovskis: «Χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να συζητηθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα»
Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis. Στο τέλος της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, τόνισε:
«Η Ελλάδα δεν ήταν στα θέματα της σημερινής συνάντησης. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα γενικότερα, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ξέρουμε ότι υπάρχει μία συμφωνία για το πώς θα προχωρήσουμε. Θα χρησιμοποιηθούν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως βασικό σενάριο και θα
αποφασίσουμε μέτρα με τις ελληνικές αρχές ούτως ώστε η Ελλάδα να πετύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που αντιστοιχεί σε ποσοστό 3% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Τουτέστιν, οριστικοποιούμε το συγκεκριμένο πακέτο και βρισκόμαστε στο συγκεκριμένο σημείο.
Υπάρχει και μία συζήτηση σχετικά με μέτρα εκτάκτου ανάγκης, τα οποία πρόκειται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που ένα πιο απαισιόδοξο σενάριο εξελίξεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρει, ενδεχομένως, επιβεβαίωση. Όπως ξέρετε, έγιναν κάποιες συζητήσεις σχετικά με συνεδρίαση του Eurogroup την εβδομάδα αυτή, και πιο συγκεκριμένα σήμερα, ώστε να γίνουν συζητήσεις με στόχο κι άλλη πρόοδο, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συζητηθούν τούτα τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, όπως και η πλήρης συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα