Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Μιχάλης Καρχιμάκης: Φορολογήστε συντεταγμένα τα αφορολόγητα εμβάσματα των 300 δις από το 2000 και μετά!

Με επιστολή του προς την κυβέρνηση ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζητάει να επαναφέρει νόμο για τον αναδρομικό διασταυρωτικό έλεγχο από το έτος 2000 και μετά για όλους όσοι έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
Αναλυτικά η επιστολή:

Μιχ. Καρχιμάκης προς κυβέρνηση:
Έχετε πολιτική υποχρέωση να ακυρώσετε τον νόμο του 2013, αμνήστευσης πιθανών φοροφυγάδων για 10 ολόκληρα χρόνια,από εμβάσματα του εξωτερικού.
Η παραγραφή με νόμο το καλοκαίρι του 2013 των ελέγχων, για ΔΕΚΑ ολόκληρα χρόνια,όλων όσων έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα πιθανά αφορολόγητα ποσά, είναι ανεπίτρεπτη μέσα στην κρίση την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει αξεπέραστα προβλήματα .
Η κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να ακυρώσει τον νόμο 4174/26-7-2013,που έβαλε πλάτη στην φοροδιαφυγή εν μέσω κρίσης από το 2000 μέχρι το 2010.....
Η κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να επαναφέρει με νόμο (αξιοποιώντας την πρόταση Γρήγορη Νιώτη και 27 βουλευτών που δεν εψήφιζαν οι κυβερνήσεις απο - το 2012-2015) τον αναδρομικό διασταυρωτικό έλεγχο από το έτος 2000 και μετά για όλους όσοι έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό, εάν έχουν φορολογηθεί, που υπολογίζονται γύρω στα 300 δις ευρώ, και θα απεφεραν εσοδα πανω απο 40 δισ.
Ο συμβολισμός και η ουσία της επανανομοθέτησης των ελέγχων αυτών από το 2000 και μετά θα αποτελέσει ένα μήνυμα ελπίδας και δικαιοσύνης, για όλους όσοι δοκιμάστηκαν από την κρίση, βάζονταςανάχωμα στην παραπέρα επιβάρυνση των θυμάτων της κρίσης .

Η διεκδίκηση αυτή ήταν μια διαρκής προσπάθεια από την ΚΙΝΗΣΗ των 75 που αγνόησε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ,και οι κυβερνησεις μετα το 2012, σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων.
Η άμεση αντιμετώπιση κατάργησης αυτής της άδικης και χαριστικής ρύθμισης αποτελεί πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης, που θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων από την φορολόγηση που απέφυγαν πιθανοί φοροφυγάδες, αλλά και στην δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης.

Ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί ακόμα περισσοτερο ποιοι πόσοι και γιατί καλύφθηκαν με φοροασυλία και φοροαποφυγή από την σκανδαλώδη νομοθετική κάλυψη μέσα στο καλοκαίρι του έτους 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα