Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Αποκάλυψη σοκ από τον Προβόπουλο: Το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει κυβέρνηση Καραμανλή για το χρέος

Η ελληνική πλευρά παρακάλεσε να μην δημοσιευτεί η έκθεση του Ταμείου γιατί «θα γινόταν χαμός»
provopoulos
Σε μια αποκάλυψη «φωτιά» προχώρησε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση για το χρέος.
Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), τόνισε πως η ελληνική πλευρά παρακάλεσε να μην δημοσιευτεί η έκθεση του Ταμείου γιατί «θα γινόταν χαμός»
Συγκεκριμένα όπως είπε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης το Μάιο του 2008 ο Μπομπ Τράα -πρώην
επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα-, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία μεταξύ άλλων είχε υπολογίσει ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ήταν πάνω από το 800% του ΑΕΠ.
Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε ότι «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός, ενώ σημείωσε ότι «αυτή πάντως ήταν η πραγματικότητα και κάνανε ότι δεν την έβλεπαν».
Από την άλλη πλευρά ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός όσον αφορά στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς το «τελείως λάθος», ενώ στη συνέχεια, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, παρομοιάζοντάς τη με «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει».
Τέλος ο κ. Προβόπουλος εμφανίστηκε αντίθετος με την πολιτική συνεχούς αύξησης φόρων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι φόροι δεν φέρνουν την ανάπτυξη, αλλά οδηγούν την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα