Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Παπανάτσιου: Οι τράπεζες δεν μπορούν να παρακρατούν από ακατάσχετο λογαριασμό επιδόματα, ενισχύσεις και αποζημιώσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠαπανάτσιουΓια το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού μίλησε η Υφυπουργός Οικονομικών κα Παπανάτσιου κατά την συζήτηση στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής της πρότασης νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Διευκρίνισε ότι επιδόματα, ενισχύσεις και αποζημιώσεις, που ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς ως «ακατάσχετα» αλλά υπάρχει αδυναμία ανάληψης από τα ΑΤΜ των τραπεζών μπορούν να ληφθούν από τα γκισέ.
Συγκεκριμένα η υφυπουργός Οικονομικών, αφού παραδέχτηκε ότι εντοπίζεται πρόβλημα με τις τράπεζες, διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα ποσά εφόσον ορίζονται βάσει νόμου ως ακατάσχετα από τους φορείς χορήγησής τους δεν κατάσχονται αλλά δεσμεύονται και οι τράπεζες οφείλουν να τα δώσουν εφόσον ο δικαιούχος προσέλθει στο γκισέ.
Παράλληλα, η κα Παπανάτσιου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης στα 1.500 ευρώ του ποσού για τον ακατάσχετο λογαριασμό, όπως πρότεινε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, παραπέμποντάς, ωστόσο, το θέμα στο «βλέπουμε», δηλαδή στο μέλλον και σε άγνωστο

χρόνο, καθώς συνέδεσε τη σχετική πρωτοβουλία με τις δημοσιονομικές συνθήκες, την εξέλιξη του εξωδικαστικού συμβιβασμού και άλλες επικείμενες ρυθμίσεις.
«Σίγουρα θεωρούμε ότι είναι μικρό το ποσό και συμφωνούμε με την πρόταση των 1.500 ευρώ. Και πιστεύω, ότι σε κάποιο χρονικό διάστημα που θα το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα μπορούμε να το υλοποιήσουμε. Ας προχωρήσουμε λίγο με τους επαγγελματίες με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ας δούμε και τις άλλες ρυθμίσεις που έπονται και από εκεί και μετά αφού ξεκαθαρίσει λίγο και το τοπίο το βλέπουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.


Πηγή Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα