Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Eπικαιρότητα… και φακελάκι! Νέα ηχηρή παρέμβαση από τον Γιώργο Μπέζο

Μετά την… ηχηρή παρέμβασή του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, προχώρησε σε ακόμα μια… εκκωφαντική κοινοποίηση στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ειδικότερα, αναφέρει (σ.σ. στο κείμενο διατηρούμε την ορθογραφία του): "Το φακελάκι των/στους γιατρών/τρούς θεωρείται 'κοινωνικό έγκλημα'. Γιατρός που μπαίνει σε αυτή τη λογική δεν έχει θέση στο ΕΣΥ, δεν έχει θέση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, δεν τον θέλουμε ανάμεσά μας. Τελεία και παύλα. Επίορκος ιατρός περί χρηματισμού πηγαίνει κατευθείαν σπίτι του. Δεν θέλει το ΕΣΥ τέτοιους, δεν τους χρειαζόμαστε.
Σε αυτό τον αγώνα επιθυμούμε και παρακαλούμε τον Ασθενή, τον Συνοδό, τον Πολίτη, την Τοπική Κοινωνία, να είναι σύμμαχος και συνεργάτης. Το λέμε συνέχεια. Το να το ξέρεις και να σιωπάς, το να συμμετέχεις στη διαδικασία χρηματισμού και μετά να κριτικάρεις δεν βοηθά, δεν λύνει το πρόβλημα.....Σε θέλουμε δίπλα μας, σε θέλουμε μαζί μας. Είναι υπόθεση κοινή, είναι υπόθεση συλλογική, είναι υπόθεση ΌΛΩΝ ΜΑΣ.. Νεότερα προσεχώς με την ανάληψη κοινών και διαφόρων πρωτοβουλιών......".
Βέβαια, από την παραπάνω δήλωση, ενός διοικητή νοσοκομείου, θα περιμένει κάποιος

και συγκεκριμένες πράξεις. Όχι μόνο λόγια. Το «Θάρρος» επικοινώνησε με τον κ. Μπέζο, ο οποίος μας τόνισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ληφθούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες (σ.σ. μετά το συμβάν με τους γιατρούς στο Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα"), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «φακελάκι».
Επιπλέον, ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι, εκτός από αυτό, θα προχωρήσει σε εξορθολογισμό του συστήματος με τη λίστα των χειρουργείων, με αγορά ειδικού λογισμικού, έτσι ώστε ο πολίτης να γνωρίζει από πρώτο χέρι όλες τις λεπτομέρειες που τον αφορούν.
Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω παρέμβαση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για όσα μπορεί να συμβαίνουν ή όχι στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο κοινός νους υποστηρίζει, πάντως, ότι δεν υπάρχει καπνός… χωρίς φωτιά. Οπότε θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες του κ. Μπέζου, γιατί η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες είναι τα θύματα σε περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρει παραπάνω.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα