Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Καλαμάτα: Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος ο Δημήτρης Δημόπουλος


Το τελευταίο δεκαήμερο, περίπου, το κλίμα στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, εμφανίζει στοιχεία "βαρομετρικού χαμηλού". Αιτία η γραπτή παραίτηση του αντιδημάρχου Δημήτρη Δημόπουλου, λόγω υπερκάλυψης των αρμοδιοτήτων του και πρωτοβουλίες συναδέλφων του τις οποίες ο ίδιος δεν γνώριζε, αν και αρμόδιος.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για την καθυστέρηση που υπήρξε στο έργο του ποδηλατόδρομου, αφού, ο εργολάβος θα έπρεπε να προχωρήσει σε κάποιες…παράπλευρες εργασίες, εκτός της φύσης του έργου.
Ο αντιδήμαρχος, αν και ζήτησε ενημέρωση από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για τα όσα συμβαίνουν, δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις που πήραν. Έτσι, αποφάσισε ότι επειδή δεν μπορεί να παίξει το ρόλο της "μαριονέτας", να υποβάλει την παραίτησή του.
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες για να αλλάξει γνώμη, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. 

Άλλωστε, δεν είναι και η πρώτη φορά, που ένιωσε ακάλυπτος για ενέργειες άλλων. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας προκειμένου να μην αφήσει τη…φωτιά να ξεφύγει προσπάθησε να κατευνάσει τον κ. Δημόπουλο, προτείνοντάς του διάφορες θέσεις, αλλά, ο τελευταίος φαίνεται, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη, κυρίως, για λόγους αρχής.
Φυσικά ο ίδιος δεν πρόκειται να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην πλειοψηφία, αφού, κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η ηθική του. 
Άλλωστε, επίσημα, για τον ίδιο, ο λόγος της παραίτησης είναι "ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις", που τον…υποχρεώνουν να αποχωρήσει από τη θέση του αντιδημάρχου, για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Βέβαια, η παραπάνω εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, θα δημιουργήσει ντόμινο αλλαγών και στις θέσεις των αντιδημάρχων, αλλά και των νομικών προσώπων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τη θέση του Δημήτρη Δημόπουλου προορίζεται ο Ανδρέας Καραγιάννης, μέχρι σήμερα πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, ενώ, στη θέση του, θα τοποθετηθεί, κατά πάσα πιθανότητα ο Σαράντος Μαρινάκης.
Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις αυτές δείχνουν, μέχρι ένα σημείο και το κλίμα που επικρατεί στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και το δύσκολο ρόλο που έχει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, να συγκεράσει απόψεις και πρακτικές, εν όψει, μάλιστα, και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, αλλά και με τα μέλη της πλειοψηφίας να κάθονται στα…κάρβουνα, μέχρι να ανακοινώσει ο δήμαρχος την τελική του απόφαση για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος ή θα προτιμήσει κάτι διαφορετικό.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
Πηγή: Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα