Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Λιμάνι Κυπαρισσίας: Ξεκίνησε την Τετάρτη το έργο επισκευής του κατεστραμμένου μόλου

Την Τετάρτη το απόγευμα ξεκίνησε το έργο επισκευής στο λιμάνι Κυπαρισσίας με την εκτέλεση προκαταρκτικών εργασιών, είχε δε προηγηθεί η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας και η «χωροθεσία» των δραστηριοτήτων που απαιτούνται στη χερσαία ζώνη.
Θυμίζεται ότι «πυλώνα αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, το λιμάνι της Κυπαρισσίας, κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία και το Λιμενικό Ταμείο Κυπαρισσίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, την Παρασκευή 20 Απριλίου.
Όπως είναι σε όλους γνωστό, τίποτα δε θα γινόταν εάν ο υφυπουργός τότε, το 2016, Αλέξης Χαρίτσης, δεν είχε εξασφαλίσει και δεσμεύσει με υπογραφή του 2.300.000 ευρώ για το έργο στο λιμάνι Κυπαρισσίας, αφού μέχρι τότε δεν υπήρχε και δεν είχε εξασφαλιστεί ούτε ένα ευρώ!
Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 30 Μαΐου 2017 και συμμετείχαν σ’ αυτόν δέκα επτά εργοληπτικές επιχειρήσεις και μειοδότης αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ» με ποσό προσφοράς 788.930,81 ευρώ (668.585,43 ευρώ για εργασίες, 120.345,38 ευρώ για Γ.Ε.& Ο.Ε., 118.339,62 ευρώ για Απρόβλεπτα, 1.342,87 ευρώ για Αναθεώρηση), με αναλογούντα ΦΠΑ (24%) το ποσό των 218.067,19 ευρώ, δηλαδή συνολικό ποσό σύμβασης 1.126.680,49 ευρώ (με ΦΠΑ), με έκπτωση 51,01%!
Αντικείμενο της εργολαβίας, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη του έργου, είναι «η αποκατάσταση των ζημιών του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου του Λιμένος Κυπαρισσίας στη θέση συμβολής, της επέκτασής του, με τον παλαιό μόλου». Ο εργοδηγός-υπεύθυνος του έργου από την ανάδοχο εταιρεία “ΕΡΤΕΚΑ”, Δημήτρης Τσιάκος, μιλώντας σχετικά στο «Θ» επισήμανε ότι «έγινε η εγκατάσταση και ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες. Θα κάνουμε τους χώρους εδώ που χρειαζόμαστε για να τοποθετήσουμε κάποια υλικά που θα έρθουν. Εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ξεκινήσαμε με τα δάπεδα εργασιών, που φτιάχνονται και χρειάζεται να κάνουμε την πρόσβαση στο σημείο που είναι να γίνουν οι οριστικές εργασίες. Σιγά σιγά θα έρθουν και άλλα μηχανήματα και τα πλωτά μας…».
Στην Κυπαρισσία, κάτοικοι, αλιείς και αυτοδιοικητικοί, με την έναρξη των εργασιών στο λιμάνι, λένε «Δόξα σοι ο Θεός», με την ευχή και την ελπίδα να μην “αναγκαστούν”, ξανά, να πουν «Βοήθα Παναγιά μας»!
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Πηγή: Το Θάρρος








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα