Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Φυσικοί τρόποι για να ξεμυρίσουν τα παπούτσια ή οι παντόφλες σας:

1. Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία, να απομακρύνει την άσχημη μυρωδιά από τα παπούτσια και να σκοτώνει τα βακτήρια που την προκαλούν. Ο τρόπος χρήσης της ως αποσμητικό παπουτσιών έχει πολλές διαφορετικές εκδοχές. Η πιο συνηθισμένη είναι το απλό πασπάλισμα της σκόνης της μαγειρικής σόδας σε όλο το εσωτερικό του παπουτσιού. Αφού την πασπαλίσετε, αφήστε τη να δράσει για όλο το βράδυ και το πρωί πριν βάλετε τα παπούτσια σας τινάξτε την περιττή ποσότητα σόδας από το εσωτερικό του παπουτσιού.
Προσέξτε όμως μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας σε δερμάτινα παπούτσια, διότι τείνει να τα ξηραίνει και να τα κάνει δύσκαμπτα και σκληρά.
Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε δυο φακελάκια με φίλτρο καφέ ή με ένα πανάκι και να βάλετε μέσα μαγειρική σόδα. Τοποθετήστε τα για όλο το βράδυ μέσα στα παπούτσια που

μυρίζουν και αφαιρέστε τα το πρωί, διώχνοντας την κακοσμία των παπουτσιών.
Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μείγμα από 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα με νερό και να ψεκάσετε τα παπούτσια σας, ακόμη και τις σαγιονάρες. Μόλις στεγνώσουν το μόνο που θα έχει απομείνει είναι ένα άρωμα φρεσκάδας.
2. Τσάι


Το τσάι και ιδιαίτερα το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε τανίνες, οι οποίες έχουν στυπτικές ιδιότητες και καταπολεμούν βακτήρια όπως αυτά που ευθύνονται για την κακοσμία των παπουτσιών. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα πολύ καλό αποσμητικό παπουτσιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιείτε το τσάι σας και να μην πετάξετε τα φακελάκια. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και έτσι όπως είναι νωπά, τοποθετήστε τα στο εσωτερικό των παπουτσιών που μυρίζουν. Αφήστε τα να δράσουν για μια δυο ώρες, αφαιρέστε τα και σκουπίστε την υγρασία που μπορεί να έχει μείνει. Με αυτό το απλό κόλπο μπορείτε να διώξετε την άσχημη μυρωδιά της γνωστής… «ποδαρίλας» από τα παπούτσια σας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε και ένα ποδόλουτρο με μαύρο τσάι για να αφαιρέσετε την κακοσμία από τα πόδια σας. Οι τανίνες του τσαγιού εμποδίζουν τα πόδια από το να ιδρώσουν. Βάλτε λοιπόν σε 1 λίτρο βραστό νερό 5 σακουλάκια μαύρο τσάι και αφήστε το να κρυώσει. Αν θέλετε (κατά προτίμηση το καλοκαίρι) μπορείτε να προσθέσετε παγάκια. Έπειτα βυθίστε για 20-30 λεπτά τα πόδια σας μέσα στο μείγμα και έτοιμη.
3. Κορν φλάουρ
Όπως η μαγειρική σόδα, έτσι και το κορν φλάουρ έχειν την ικανότητα να απορροφάει την υγρασία. Ρίξτε λοιπόν λίγη σκόνη μέσα στα παπούτσια που μυρίζουν και απλώστε την σε όλο το εσωτερικό τους. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε μια σακούλα και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Μετά βγάλτε τα, τινάξτε την περίσσεια σκόνη και φορέστε τα. Η υγρασία θα έχει απομακρυνθεί και η χαμηλή θερμοκρασία της κατάψυξης θα έχει σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν την άσχημη μυρωδιά.
4. Κατάψυξη
Ακόμη κι αν δεν θέλετε να προσθέσετε κάποιο υλικό που να απορροφά την υγρασία μέσα στα παπούτσια σας, η κατάψυξη μπορεί να διώξει την άσχημη μυρωδιά. Απλά βάλτε τα παπούτσια σας σε πλαστική σακούλα, κλείστε τα πολύ καλά και τοποθετήστε στην κατάψυξη. Το ψυχρό περιβάλλον της και οι χαμηλές θερμοκρασίες που κυριαρχούν σκοτώνουν τα βακτήρια. Αφήστε τα λοιπόν όλο το βράδυ και το πρωί βγάλτε τα. Μόλις πάρουν και πάλι θερμοκρασία δωματίου μπορείτε να τα φορέσετε.
5. Οινόπνευμα
Το οινόπνευμα μπορεί όχι μόνο να εμποδίσει την ανάπτυξη των βακτηρίων, αλλά να τα σκοτώσει, απομακρύνοντας την άσχημη μυρωδιά που αναδύουν.
Χρησιμοποιήστε το με τη βοήθεια ενός δοχείου σπρέι και ψεκάστε το εσωτερικό των παπουτσιών σας, αλλά μην το παρακάνετε και τα μουσκέψετε πολύ. Ένα μικρό ψέκασμα είναι αρκετό για να ξεμυρίσουν τα παπούτσια.
Μπορείτε άλλωστε να χρησιμοποιήσετε το οινόπνευμα για να διώξετε και την κακοσμία των ποδιών σας. Αφού τα πλύνετε καλά και τα σκουπίσετε σχολαστικά ώστε να στεγνώσουν, εφαρμόστε λίγο καθαρό οινόπνευμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ σε όλο το πέλμα και ανάμεσα στα δάχτυλα. Έπειτα αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν βάλετε παπούτσια.
6. Νερό με ξύδι


Όπως το οινόπνευμα, έτσι και το ξύδι εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και εξουδετερώνει την δυσοσμία στα παπούτσια. Δημιουργήστε λοιπόν ένα μείγμα με νερό και ξύδι και αποθηκεύστε το σε ένα μπουκάλι με σπρέι. Ψεκάστε το εσωτερικό του παπουτσιού και αφήστε το για ένα βράδυ να σταθεί. Το πρωί πλύντε τα παπούτσια και αφήστε τα να στεγνώσουν πάρα πολύ καλά πριν τα ξαναφορέσετε.
7. Αιθέρια Έλαια
Χρησιμοποιώντας το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και ένα κομμάτι χαρτί μπορείτε να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τα παπούτσια σας και να τα κάνετε να μυρίζουν υπέροχα. Βάλτε λοιπόν το αιθέριο έλαιο που σας αρέσει και ένα χαρτί στο εσωτερικό του παπουτσιού και αφήστε τα έτσι για μερικές ώρες. Το χαρτί θα απορροφήσει την κακοσμία και το έλαιο θα χαρίσει στα παπούτσια σας φρεσκάδα και ωραία μυρωδιά.
8. Άμμος γάτας
Ακόμη κι αν δεν έχετε γάτα, θα γνωρίζετε την άμμο που υπάρχει στο εμπόριο και χρησιμοποιείται σαν «τουαλέτα» για τα χαριτωμένα κατοικίδια. Η συγκεκριμένη άμμος έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία και να διώχνει τη δυσοσμία. Αν λοιπόν την βάλετε σε μια παλιά κάλτσα και την τοποθετήσετε για όλο το βράδυ μέσα στα παπούτσια που μυρίζουν, το επόμενο πρωί η κακοσμία θα έχει εξαφανιστεί.
Κάντε τα παπούτσια σας να μυρίζουν όμορφα με ένα φυσικό αρωματικό παπουτσιών:
Τα εσπεριδοειδή αναδύουν ένα πολύ ωραίο άρωμα και μπορούν να αποτελέσουν μια υπέροχη λύση για φυσικό αρωματικό παπουτσιών. Απλά κρατήστε τη φλούδα του πορτοκαλιού, του μανταρινιού ή του λεμονιού και βάλτε τη μέσα στα παπούτσια σας, όταν βέβαια αυτά είναι καθαρά στο εσωτερικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα