Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

«Κόντρα» και ερωτηματικά για τη ΔΕΥΑΤ

Σε οριακό σημείο μοιάζουν να έχουν φτάσει οι πολιτικές σχέσεις δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και του δημάρχου Τριφυλίας σχετικά με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ). Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, το βράδυ της Τετάρτης, όταν η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης, Μαρία Πανουσιοπούλου, έθεσε θέμα σχετικά με απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της επιχείρησης και με την οποία ουσιαστικά «σέντραρε» την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Όπως έχουμε γράψει σχετικά: «“Καμία απάντηση” ισχυρίζεται ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας δεν έχει λάβει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παρ’ όλες τις οχλήσεις του σχετικά με βλάβες που έχουν εμφανιστεί στους ΒΙΟ.ΚΑ. Κυπαρισσίας και Φιλιατρών, εξαιτίας των οποίων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη

λειτουργία τους. Μάλιστα, το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ σε συνεδρίασή του στις 31 Μαΐου, ενώ για το θέμα «Επί εγκρίσεως εισήγησης περί έκτακτων βλαβών και βλαβών ΒΙΟ.ΚΑ. που κατέθεσε ο προϊστάμενος τεχνικού τμήματος Δ.Ε.Υ.Α.Τ. - Γκούτης Φώτης» αναρτήθηκε απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 69ΩΛ465ΘΠ4-ΡΞΑ στην οποία η ΔΕΥΑΤ βγάζει στη “σέντρα” την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
Η κα Πανουσιοπούλου ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί σχετικά έγγραφα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου από το Φεβρουάριο του 2018 και από αυτά έχουν απαντηθεί μόνο δύο. Μάλιστα, είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ απήντησε στα μέλη του Δ.Σ. ότι έχει ενημερώσει γι’ αυτό και τον ίδιο το δήμαρχο Τριφυλίας.
Η ίδια είπε ότι στη συνεδρίαση στις 31 Μαΐου ελήφθη απόφαση, αυτή που ανέβηκε στη Δι@υγεια, με την οποία, μεταξύ άλλων, καλούσαν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μέσα σε πέντε μέρες «να απαντήσει στα έγγραφα τα σχετικά προς αποκατάσταση των βλαβών (σ.σ. στους ΒΙΟ.ΚΑ. Κυπαρισσίας και Φιλιατρών) και, ου μη γένοιτο, προς γέννηση νέων ζημιών».
«Οι Βιολογικοί, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ . Εγώ, αυτή τη στιγμή, καθιστώ – και το αναφέρω στο Σώμα – και θέλω να είμαστε όλοι υπεύθυνοι όσον αφορά στην υποστήριξη των Βιολογικών και των αντλιοστασίων, διότι η θερινή περίοδος έρχεται. Τι θα γίνει; Αν δεν μπορούμε να διορθώσουμε βλάβες και να αποκαταστήσουμε για να δώσουμε νερό στους δημότες. Εάν είναι τόσο χρονοβόρα η αποκατάσταση βλαβών, θα μείνουν πόλεις και χωριά χωρίς ύδρευση…» τόνισε η κα Πανουσιοπούλου.
«Αυτή η απόφαση ανέβηκε Δι@υγεια και το βράδυ, εκτάκτως, θορυβήθηκαν κάποιοι και κατέβηκε!» σημείωσε και ακολούθως έριξε τη «βόμβα»: «Ξέρετε, κε δήμαρχε, εκβιασμοί, φοβίες, “σου κόβω την καλημέρα”, από υπαλλήλους, εγώ προσωπικά δε δέχομαι!».
Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο κ. Κατσίβελας λέγοντας: «Αυτό τι είναι; Για να καταλάβει και το Σώμα», για να του απαντήσει η κα Πανουσιοπούλου: «Δέχτηκα τηλέφωνο από προϊστάμενο υπηρεσίας (σ.σ. του Δήμου) ότι “τι απόφαση είναι αυτή;” Αυτά τα πράγματα δε γίνονται…». Με μομφή σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου και του προέδρου της ΔΕΥΑΤ ήταν η απάντηση-τοποθέτηση του δημάρχου Τριφυλίας, λέγοντας: «Εκπλήσσομαι πώς το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, που είναι κατά το νόμο υπεύθυνο για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ, να απεκδύονται των ευθυνών τους για το πώς λειτουργεί η ΔΕΥΑΤ» και τόνισε: «Αν κάποιος νιώθει βαρύ το φορτίο να μην ανήκει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, να μας το δηλώσει να αντικατασταθεί». Σε άλλο σημείο επανέλαβε ότι «όποιος νοιώθει βαρύ το φορτίο να είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ ή και να είναι πρόεδρος στη ΔΕΥΑΤ, εδώ είμαστε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αλλάζουμε», δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στους συνεργάτες του που ο ίδιος επέλεξε για τη ΔΕΥΑΤ! tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα