Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Συνδέουν Καμμένο με εξεταστική για δάνεια κομμάτων


Δεν ανησυχούν στο Μαξίμου από τις «χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας του Μακεδονικού.
Σε αυτό το πλαίσιο, όταν δεν υποβαθμίζουν το μέσο, δηλαδή την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στο οποίο δημοσιεύτηκε η τελευταία δημοσκόπηση -την ημέρα, μάλιστα, υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών- επισημαίνουν πως η επιτυχία της συμφωνίας θα κριθεί σε βάθος χρόνου.
Σημειώνουν, μάλιστα, πως σε ένα χρόνο από τώρα κι εφόσον η συμφωνία έχει τεθεί στο μεταξύ σε ισχύ κανείς δεν θα ασχολείται αντιπολιτευτικώς με το ζήτημα, αφού θα έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την προσέγγιση των δύο λαών σε όλα τα επίπεδα.Παραλλήλως, ενισχύεται η αξιοπιστία και προσωπικώς του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, εξέλιξη πολύ θετική ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης που θα κρίνει τη ρύθμιση του χρέους, τη μεταμνημονιακή εποπτεία και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.
Όσον αφορά τον Δημήτρη Καμμένο κι όσα δηλώνει στις συνεντεύξεις του, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν με νόημα πως ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε ξεκινήσει τις αντιπολιτευτικές κορόνες από τη στιγμή που συστάθηκε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Από τότε, πάντοτε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φρόντιζε να αποστασιοποιείται από κυβερνητικές θέσεις και με δημόσιες παρεμβάσεις του να δίνει έμμεση χείρα βοηθείας στη ΝΔ κάθε φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση είχε στριμωχτεί στα σκοινιά, όπως με την περίπτωση της εξωχώριας εταιρείας της Μαρέβας Γκραμπόβσκι Μητσοτάκη.
Υπονοούμενο για εκλογές
Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, δεν παρουσιάζονται ανήσυχες ούτε για το υπονοούμενο του Πάνου Καμμένου κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ πως μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση όταν φτάσει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ στην ελληνική Βουλή.
Υποστηρίζουν πως έχουμε πολύ καιρό ακόμα μπροστά μας, αφού αν όλα πάνε καλά και η συμφωνία επικυρωθεί από τη σκοπιανή Βουλή, περάσει από το δημοψήφισμα κι ολοκληρωθεί με επιτυχία η Συνταγματική Αναθεώρηση ενδεχομένως να έχουμε φτάσει στις αρχές το 2019.
Κάποιοι θα μπορούσαν να εκλάβουν αυτό κι ως υπονοούμενο πως στην Ελλάδα θα έχουμε βουλευτικές εκλογές νωρίτερα από τότε…
Του Γιάννη Συμεωνίδη
πηγή:politik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα