Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Πούτιν: Σε 2-3 μήνες θα νικήσουμε τον κορονοϊό

- Πλούσιοι αγοράζουν ατομικούς αναπνευστήρες

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι είναι μόνο θέμα χρόνου και αποτελεσματικότητας της κοινής προσπάθειας μεταξύ κράτους, κοινωνίας και επιχειρήσεων - Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη Ρωσία
ΟΒλαντίμιρ Πούτιν συνάντησε επιχειρηματίες την Πέμπτη (26/3) και δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να νικήσει τον κορονοϊό μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών. Μάλιστα, εξέφρασε σιγουριά περί αυτού, τονίζοντας ότι είναι μόνο θέμα χρόνου και αποτελεσματικότητας της κοινής προσπάθειας μεταξύ κράτους, κοινωνίας και επιχειρήσεων.
«Όταν η κατάσταση αλλάξει, σίγουρα θα αλλάξει προς το καλύτερο - αυτό είναι 100% σίγουρο. Η
ερώτηση, βέβαια, είναι η διάρκεια και η αποτελεσματικότητα της κοινής δουλειάς μας, και όλοι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ελεύθερο περιεχόμενο ή τα προϊόντα σας σήμερα θα παραμείνουν πελάτες σας», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας στη συνάντηση με τους επιχειρηματίες.

«Οι συνεργάτες μου αναμένουν ότι θα νικήσουμε τον κορονοϊό σε δύο ή τρεις μήνες. Αυτή είναι μια καλή πρόβλεψη, καθώς σε πολλές χώρες οι άνθρωποι λένε ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα… Είναι βέβαιο ότι θα τελειώσουμε με αυτή την κατάσταση και ελπίζω ακόμη και νωρίτερα απ’ όσο είπατε (σ.σ. δύο ή τρεις μήνες)», δήλωσε ο Πούτιν.

182 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα σημειώθηκαν από χθες, 840 συνολικά σε όλη τη Ρωσία, όπου επισήμως έχουν γίνει πάνω από 160 χιλιάδες εξετάσεις.Κορονοϊός: Ο Πούτιν ανέβαλε το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές τροποποιήσεις

Από σήμερα διακόπτονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση τις έκτακτες, που επαναπατρίζουν Ρώσους πολίτες, στους οποίους πλέον θα γίνεται στο αεροδρόμιο υποχρεωτικά εξέταση αίματος και μετά θα μπαίνουν σε καραντίνα.
Από σήμερα, επίσης, όλοι οι κάτοικοι της Μόσχας, που δέχεται το συντριπτικά μεγαλύτερο χτύπημα από τον ιό, άνω των 65 ετών ή ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, υποχρεούνται να παραμένουν στην οικία τους. Οι παραβάτες απειλούνται με πρόστιμο 6 έως 25 χιλιάδες ευρώ ή 7 χρόνια φυλάκιση.
Από μεθαύριο κλείνουν όλα τα πάρκα και εστιατόρια, τα καταστήματα -εκτός εκείνα των τροφίμων και τα φαρμακεία- βέβαια προς το παρόν ως τις 5 Απριλίου, που θα διαρκέσει η εβδομάδα αργίας, που εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος Πούτιν. Όλοι οι άλλοι δημόσιοι χώροι είναι κλειστοί, εκτός τόπων λατρείας, όπου επίσης κλήθηκαν οι πιστοί να μην πηγαίνουν.
Οι ειδικοί δεν κρύβουν ότι αναμένουν το μέγεθος της εκθετικής ανόδου. Ο στρατός ανέλαβε να δημιουργήσει 16 κέντρα λοιμωδών νόσων για τους πολλούς, ενώ όσοι πλούσιοι Ρώσοι προλαβαίνουν αγοράζουν ως και ατομικούς αναπνευστήρες, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί οπωσδήποτε.
Πηγή:ethnos, Θανάσης Αυγερινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα