Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός - Τσιόδρας: 78 νέα κρούσματα, 821 ο συνολικός αριθμός - 22 οι νεκροί

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα. ο συνολικός αριθμός φτάνει 821. 53 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Η μέση ηλικία είναι τα 67 έτη ανέφερε. Συμπλήρωσε λέγοντας πως δεν υπάρχει επιθετική αύξηση. Συνεπώς, οι θάνατοι από τον ιό ανέρχονται σε 22, 18 άνδρες και 4 γυναίκες. Οι 21 είχαν υποκείμενο νόσημα. Τέλος πρόσθεσε πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.000 τεστ.
Ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία, και φυσικα μπορεί να υπάρχουν σοβαρά κρούσματα και σε νέους, και αυτό ισχύει και για την γρίπη τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγειρίας είναι κύριοι χώροι που δεν θέλουμε να εισχωρήσει κανένα ύποπτο περιστατικό, ανέφερε.
"Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, να μην έχουμε επαφή με ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια μας, παρά μόνο για βοήθεια. Να φροντίζει ένας τα ηλικιωμένα άτομα. Ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία. Για αυτούς που μένουν στο σπίτι και θα περάσουν την νόσο ελαφρά, θέλω

να τονίσω ότι χρειάζεται καθημερινή επικοινωνία με τον γιατρό. Καλά αεριζόμενο δωμάτιο που θα μένετε μόνο εσείς. Δεν επιτρέπονται επισκέψεις. Διαφορετικό δωμάτιο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Καλός αερισμός τους κοινόχρηστους χώρους. Μάσκα από το άτομο που φροντίζει τον άρρωστο. Αν δεν υπάρχει μάσκα ένα μαντήλι που θα πλυθεί μετά σε υψηλές θερμοκρασίες. Προσοχή στις επαφές με αντικείμενα του αρρώστου. Λερωμένα ρούχα, σκεπάσματα σε ξεχωριστό σάκο. Πάντα προσεκτικό πλύσιμο των χεριών".
"Παραμονή στο σπίτι για 10 μέρες τουλάχιστον. Όλα τα μέλη της οικογένειας θεωρούνται ύποπτα και πρέπει να μένουν σπίτι για 14 ημέρες. Σήμερα ηρωικές μνήμες μας υπενθυμίζουν τις ηρωϊκές συμπεριφορές. Κοινός αγώνας απέναντι στον κοινό εχθρό".
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ
«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας, χώροι προστασίας παθόντων είναι οι κύριοι χώροι στους οποίους θέλουμε να μπει ούτε ένα ύποπτο κρούσμα» είπε κλείνοντας ο λοιμωξιολόγος.
Σε όλο τον κόσμο ένα από τα μέρη που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι τα γηροκομεία. «Δεν θέλω να κάνω αναφορά στην τραγική εικόνα των οίκων στην Ισπανία και τι αντιμετώπισαν οι υπέργηροι εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα