Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Μεσσηνία: Καίει ακόμα η φωτιά στο Αλιμάκι - Ψάχνουν λύση για τα σκουπίδια της Τριφυλίας

Συνεχίζει να καίγεται ο σκουπιδότοπος στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, και μαζί με τους τοξικούς καπνούς προκαλεί και… τοξικά προβλήματα στη δημοτική αρχή, σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η αναζήτηση χώρου εναπόθεσης μοιάζει δύσκολη υπόθεση, με δεδομένες και τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα Φιλιατρά, για την προσπάθεια χρήσης της παλιάς χωματερής για προσωρινή εναπόθεση. Αυτό ανάγκασε τη δημοτική αρχή να αναζητήσει άλλες λύσεις. Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από κατοίκους των Ραχών που δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν πάλι σκουπίδια στην περιοχή τους.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά στο Αλιμάκι, που σύμφωνα με πληροφορίες εστιάζεται στο πώς ξεκίνησε η φωτιά και αν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας. Μάλιστα η ίδια η εισαγγελέας του Πρωτοδικείου

Κυπαρισσίας μετέβη στο χώρο του σκουπιδότοπου στο Αλιμάκι για να σχηματίσει εικόνα για την κατάσταση στο συγκεκριμένο χώρο.
Τα σκουπίδια χθες για δεύτερη ημέρα έμειναν στους κάδους χωρίς να μαζευτούν, καθώς τα απορριμματοφόρα παραμένουν γεμάτα και χώρος να μεταφερθούν δεν έχει βρεθεί ακόμη.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης, χθες το μεσημέρι έγινε άτυπη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου, αν και ο δήμαρχος απουσίαζε, προκειμένου να εξεταστούν διάφορες πιθανές λύσεις. Από αυτές που έπεσαν στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η μεταφορά των σκουπιδιών σε χώρο κοντά στο Αλιμάκι -σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων από τον σκουπιδότοπο- ο οποίος όπως λέγεται δεν είναι δασικός, ή η συνεργασία με κάποιο δήμο ώστε έστω και προσωρινά να μεταφερθούν εκεί.
Η εξεύρεση λύσης είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα καθώς μέρα με τη μέρα οι όγκοι σκουπιδιών στους κάδους μεγαλώνουν και ήδη αρχίζουν να σχηματίζονται μικροί σωροί απέξω.  Κ.Μπ.eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα