Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Μείωση 76% στις αφίξεις στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας


Φέτος το Σεπτέμβριο καταγράφηκαν στο Αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" 9.784 αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν καταγραφεί 28.136.
Από την αρχή του 2020 έχουν αφιχθεί συνολικά 33.386 επιβάτες διεθνών πτήσεων, ενώ πέρυσι είχαν αφιχθεί 142.775
επισκέπτες. Σε ποσοστιαία κλίμακα η μείωση το Σεπτέμβριο άγγιξε το 65,2%, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι και το Σεπτέμβριο ξεπέρασε το 76%.
Οι περισσότεροι επιβάτες διεθνών πτήσεων του "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" είναι Βρετανοί. Συγκεκριμένα το πρώτο εννιάμηνο φέτος ήρθαν 10.470 Βρετανοί, 8.511 Γερμανοί και 3.096 Πολωνοί ταξιδιώτες.
Μειωμένες κατά 53% είναι το Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, και οι αφίξεις των πτήσεων του εσωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το Σεπτέμβριο αφίχθησαν από Θεσσαλονίκη μόνο 457 ταξιδιώτες.
Υπενθυμίζουμε ότι εξαιτίας του κορονοϊού όλες οι πτήσεις σταμάτησαν το Φεβρουάριο και ξεκίνησαν πάλι τον Ιούλιο. Οι πτήσεις από Βρετανία μάλιστα επιτράπηκαν μετά τις 15 Ιουλίου. Διακόπηκαν όμως οριστικά οι προγραμματισμένες για φέτος συνδέσεις με Αμβούργο, Μόσχα, Λευκωσία, Τελ Αβίβ, Ναντ, Λυών, Βουκουρέστι, Βενετία και Οσλο.
Αντιθέτως με μειωμένο αριθμό πτήσεων συνεχίστηκε από τον Ιούλιο η σύνδεση με Παρίσι, Αμστερνταμ, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βιέννη, Ινσμπρουκ, Γενεύη, Πράγα, Μιλάνο, Μπέργκαμο, Βαρσοβία, Γκντανσκ και Κρακοβία.
Μετά τις 25 Οκτωβρίου οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη θα προσγειώνονται στην Καλαμάτα κάθε Τρίτη και Σάββατο στις 11.15 π.μ. και θα αναχωρούν τις ίδιες μέρες στις 11.50 π.μ.
Αναλυτικά οι αφίξεις διεθνών πτήσεων του πρώτου εννιαμήνου στο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" από το 2009 έως το 2020 παρουσιάζονται στον πίνακα 1.
Στον πίνακα 2 παρουσιάζεται η εθνικότητα των αφιχθέντων με τακτικές πτήσεις και αεροταξί του 2020.  eleftheriaonline




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα