Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Απεργία στον Επισιτισμό -Τουρισμό στις 12 Νοεμβρίου


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων κήρυξε 24ωρη απεργία στον Επισιτισμό-Τουρισμό στις 10 Νοεμβρίου. Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού στις 10 Νοεμβρίου 2020 ημέρα Τρίτη προχωράει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό καθώς χωρίς αποζημίωση ειδικού σκοπού έχουν μείνει οι εργαζόμενοι που εργάζονταν σε εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες έκλεισαν και οι εργαζόμενοι δεν δικαιούται αποζημίωση ειδικού σκοπού. Κι αυτό διότι με βάση τα σημερινά δεδομένα δικαίωμα στην αναστολή σύμβασης έχουν μόνο οι εργοδότες για όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα ανοικτές.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό ζήτησε από την Κυβέρνηση την μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης όπως και το καλοκαίρι (σε όσους δεν έκανε επαναπρόσληψη ο εργοδότης), ακόμα κι αν έχουν απολυθεί ή έχει λήξει η σύμβαση τους στον επισιτισμό – τουρισμό, ώστε να εξασφαλίσουν εισόδημα για τους εργαζόμενους για 2 επιπλέον μήνες αφού το ταμείο ανεργίας θα μπει τον Νοέμβριο.
Σημειώνει η Ομοσπονδία ότι το γεγονός πως «η Κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει ακόμη την μονομερή παράταση των αναστολών σύμβασης και για τους εποχικούς, η έμμεση κατάργηση του 13ου & 14ου μισθού στον κλάδο μας, η υποχρεωτική επαναπρόσληψη, η οποία ήδη αμφισβητείτε από μερίδα εργοδοτών, αλλά και η επέκταση της και στον κλάδο του Επισιτισμού» οδήγησαν την απόφαση κήρυξης απεργίας.
«Η νέα βίαιη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, το νέο ασφαλιστικό που έρχεται και μια σειρά παρεμβάσεων στον συνδικαλιστικό νόμο, δεν μας αφήνουν άλλο περιθώριο από το να ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα