Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Φονικός σεισμός στη Σμύρνη: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών – Πάνω από 400 οι τραυματίες


Ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Ερντογάν για το θύματα που προκάλεσε η δόνηση
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 419 τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,7 βαθμών που συγκλόνισε το Αιγαίο και ταρακούνησε τη Σμύρνη, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας.
Η AFAD ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 84 μετασεισμοί, οι 16 εξ αυτών μεγέθους άνω των 4 βαθμών, καταγράφηκαν μετά τη σεισμική δόνηση.
Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε περίπου 17 κτίρια που είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές στη Σμύρνη.
Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD.
Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα.
Προς το παρόν έχουν διασωθεί 70 άνθρωποι από τα ερείπια των κτιρίων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Γιαβούζ Σελίμ Κοσγκέρ.
Ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Ερντογάν για το θύματα που προκάλεσε ο σεισμός στην Σμύρνη
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα ανθρώπινα θύματα που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στην επαρχία της Σμύρνης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, δεχθείτε τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια σε σχέση με τα ανθρώπινα θύματα και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην επαρχία της Σμύρνης» αναφέρεται στο τηλεγράφημα, του Ρώσου προέδρου.
Ο Ρώσος πρόεδρος εκφράζει επίσης την παράκληση του προς το Τούρκο πρόεδρο να μεταβιβάσει την συμπόνοια και την συμπαράσταση του στους οικείους και συγγενείς των θυμάτων ευχόμενος ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίσθηκαν από τον σεισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα