Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Χάκερς άδειασαν τις… τσέπες επιχειρηματία και του απέσπασαν 33.000 ευρώ!


Xάκερς έβαλαν στην τσέπη 33.000 ευρώ με μια απίστευτη ηλεκτρονική κομπίνα! Οι δράστες παρακολουθούσαν για πολύ καιρό τα e-mails που αντάλλασσε ένας 61χρονος Λαρισαίος επιχειρηματίας με μια εταιρία στην Ιταλία για την αγορά μηχανημάτων τροφίμων, κατορθώνοντας έτσι να ξεγελάσουν το θύμα τους και να βάλουν στο χέρι το υψηλό αντίτιμο που θα πλήρωνε.
Ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας άρχισε τον Σεπτέμβριο να ανταλλάσσει ηλεκτρονικά μηνύματα με τους Ιταλούς, με τους οποίους συνεργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια, δίχως να περνάει από το μυαλό του ότι τα e-mails του υποκλέπτονταν από τους απατεώνες του διαδικτύου.
Παρίσταναν τους Ιταλούς συνεργάτες
Oταν τον Οκτώβριο οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά των μηχανημάτων, αντί 33.300 ευρώ, οι χάκερ «γλίστρησαν» μέσα στην εταιρική αλληλογραφία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Παριστάνοντας τους εκπροσώπους της ιταλικής εταιρίας, έστειλαν στον 61χρονο τους αριθμούς δύο τραπεζικών λογαριασμών όπου έπρεπε να καταθέσει τα χρήματα, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, κατέληξαν σε μια τράπεζα κάπου στην Ισπανία!
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», οι δράστες παρενέβησαν με τη μέθοδο του ενδιάμεσου (business e-mail compromise) στο εταιρικό e-mail, προσθέτοντας ένα σημείο στίξης, όπως μία τελεία ή ένα επιπλέον γράμμα που δεν γινόταν αντιληπτό με την πρώτη ματιά. Ετσι, κατάφεραν να ξεγελάσουν τον άτυχο Λαρισαίο, ο οποίος παραπλανήθηκε και έστειλε τα χρήματά του στους απατεώνες. Οταν αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης και ότι τα λεφτά του είχαν κάνει φτερά, ο 61χρονος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό, ωστόσο με όση ψυχραιμία τού είχε απομείνει πήγε στην Ασφάλεια Λάρισας όπου κατήγγειλε όσα του συνέβησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα