Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Νοσηλευτής έκανε το εμβόλιο της Pfizer και κόλλησε κορωνοϊό μετά από μια εβδομάδα


Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας νοσηλευτής διαγνώστηκε με κορωνοϊό αφού έκανε το εμβόλιο, τη στιγμή μάλιστα που ολόκληρος ο πληθυσμός περιμένει να πάρει πίσω της ζωή του με την θωράκιση που υπόσχεται η επιστήμη.
Ο 45χρονος Μάθιου Μ. από το Σαν Ντιέγκο της Αμερικής έκανε το εμβόλιο της Pfizer στις 18 Δεκεμβρίου, όμως ακριβώς μετά από μια εβδομάδα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο νοσηλευτής παρουσίασε συμπτώματα όπως εξάντληση, ρίγος και μυϊκούς πόνους.
Τι απαντούν οι ειδικοί
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός δεν εμπνέει ανησυχία αφού χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα μετά τον εμβολιασμό για να αποκτήσουν προστασία από τον ιό: «Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων ότι θα χρειαστούν περίπου δέκα με δεκατέσσερις ημέρες για να αρχίσει ο οργανισμός να αναπτύσσει προστασία» δήλωσε ο επιδημιολόγος δρ. Κρίστιαν Ράμερς και πρόσθεσε ότι η πρώτη δόση δίνει ποσοστό προστασίας 50%, ενώ για να φτάσει στο 95% είναι απαραίτητη και η δεύτερη δόση. Επιπλέον διευκρίνισε ότι υπάρχει και η πιθανότητα ο ασθενής να είχε μολυνθεί με τον ιό προτού εμβολιαστεί.
Το περιστατικό πάντως μοιάζει με «προμήνυμα» για την επόμενη μέρα, αφού η κοινωνία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο έως ότου ξεμπερδέψει με την πανδημία και τις συνέπειες που έχει επιφέρει.   (Φωτό:Αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα