Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Αντιδράσεις στην Τριφυλία για την τροποποίηση προϋπολογισμού



Τέσσερις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας για τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος κλήθηκε να εγκρίνει με μία μόνο απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, προκαλώντας τις αντιδράσεις αρκετών συμβούλων.
Μάλιστα στις τοποθετήσεις τους επισημάνθηκε πως αν και σε κάποιες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής συμφωνούσαν με την τροποποίηση, δεν συμφωνούσαν με όλες και έτσι δεν μπορούσαν να ψηφίσουν ούτε για αυτές που υπήρχε συμφωνία.
Οι τροποποιήσεις του προϋπολογισμού αφορούν ενισχύσεις κωδικών ή δημιουργία νέων, από νέα έσοδα του δήμου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κατσίβελας και Γιάννης Μερκούρης σημείωσαν ότι ψηφίζουν κατά, «διότι το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Ιωάννης Μερκούρης δεν είχε ενημέρωση για την σκοπιμότητα της προμήθειας του αυτοκινήτου αν και τη ζήτησε και όφειλαν να του την είχαν δώσει ως μέλος της οικονομικής Επιτροπής. Για τις άλλες τρεις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής έχει δώσει θετική ψήφο».
Οι σύμβουλοι Παναγιώτης Τσίγγανος, Σταματία Αλεξοπούλου και Παναγιώτης Τσαφαράς είπαν ότι, «όπως τοποθετήθηκε η κ. Αλεξοπούλου στη διά περιφοράς συνεδρίαση στις 14 Νοεμβρίου, γιατί βάζετε σε ένα θέμα τρεις διαφορετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος; Είναι ξεχωριστή κάθε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και πρέπει να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο σαν ξεχωριστό θέμα». Ανέλυσαν τι ψηφίζουν σε κάθε απόφαση ξεχωριστά, αλλού υπέρ και αλλού κατά, και ψήφισαν την πρότασή τους όπως την κατέθεσαν.
Ο Δημήτριος Δριμής κατέθεσε ότι ψηφίζει υπέρ για τις δύο τροποποιήσεις και κατά για τις άλλες δύο. «Επειδή όμως το θέμα έρχεται συνολικά, ενώ δεν θα έπρεπε, ψηφίζω κατά», είπε.
Επίσης ο Σαράντος Κουκούμης δήλωσε ότι «θα έπρεπε να εισάγεται η κάθε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ξεχωριστά, επειδή όμως εισάγονται όλες σε ένα θέμα, ψηφίζω κατά».
Να σημειώσουμε ότι λευκό ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Κοροβίλας, ενώ ο Παναγιώτης Αλευράς υπέρ, με την παρατήρηση πως «σε ό,τι αφορά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την συντήρηση του δημοτικού μεγάρου Κυπαρισσίας θα έπρεπε να αναφέρεται ως ενίσχυση του δημοτικού μεγάρου Κυπαρισσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα