Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Σκανάρισμα με... καθυστέρηση: Πάει για αργότερα η εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν


Πιο πίσω πάει η εφαρμογή των νέων μέτρων για καφέ, εστιατόρια και μπαρ, με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς να δηλώνει ότι η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τις 20 Ιουλίου και όχι από τις 15 που αναμενόταν να ξεκινήσουν τα μέτρα.

Στις 20 Ιουλίου και όχι στις 15 Ιουλίου που αναμενόταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για το «σκανάρισμα» των εμβολιασμένων και μη από τους καταστηματάρχες. Η εφαρμογή αυτή, που θα έχουν στην κατοχή τους οι καταστηματάρχες, θα σκανάρει το QR CODE του πράσινου πιστοποιητικού ή θα εισάγεται ο ΑΜΚΑ του πελάτη και έτσι θα διασταυρώνεται το εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι.
Συνεπώς, μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά η εφαρμογή των μέτρων πάει παρά πίσω.
Χτες μάλιστα ο ίδιος υπουργός τόνισε πως «Θα βγάλουμε σε λίγο την κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα εξηγεί ακριβώς και το ηλεκτρονικό σύστημα και το πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Θα έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα κατεβάζει ο κάθε επιχειρηματίας δωρεάν μια εφαρμογή εάν μεν το κατάστημά του έχει τα ηλεκτρονικά αυτά συστήματα με τα QR θα μπορεί αν κάνει αυτόματα τη σάρωση και να έχει αυτόματα την έγκριση, εάν δεν έχει QR θα το γράφει με το χέρι τον ΑΜΚΑ στον υπολογιστή του, θα παίρνει αυτομάτως την έγκριση "ναι είναι εμβολιασμένος, όχι δεν είναι" και μετά το κατάστημα θα δουλεύει με τον τρόπο των εμβολιασμένων ή των μη εμβολιασμένων δηλαδή των μικρών ή των αμιγών. Δεν είναι και τόσο πολύ δύσκολο, δεν είναι και η ΝΑΣΑ , δεν πάμε να κάνουμε προσεδάφιση και στον Άρη! Είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι σύνθετο, δημιουργεί ανησυχίες αλλά έχει κάποιος να προτείνει μια καλύτερη ιδέα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα