Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Νέα σχολική χρονιά: Πού θα λειτουργήσουν τμήματα προσανατολισμού για μαθητές λυκείου - Η απόφαση του υπουργείου


Εκατοντάδες ολιγομελή τμήματα ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού θα λειτουργήσουν και φέτος σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Ο στόχος της λειτουργίας του θεσμού των ολιγομελών τμημάτων είναι «εθνικός» καθώς θεσπίστηκε ώστε οι μαθητές να παραμένουν σε σχολεία κοντά στα σπίτια τους και να μη χρειάζεται να μετακινούνται μακριά από αυτά αλλά και να μην κλείνουν λύκεια με λίγους μαθητές. Τις σχετικές εισηγήσεις για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία της χώρας τις κάνουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές εκπαίδευσης για την ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Η απόφαση αφορά λοιπόν την κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2023-24, και εγκρίθηκαν τμήματα τα οποία μπορεί να παρακολουθούν ακόμη και ελάχιστοι μαθητές (1 ή 2) ή και αρκετά περισσότεροι. Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου εγκρίθηκε η λειτουργία τμημάτων Ομάδων Μαθημάτων Προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2023-2024, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων σύμφωνα με τον πίνακα που ανακοινώθηκε.
Δείτε αναλυτικά την απόφαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα